AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sultan Dizisi 24 Eylul'de Melda'nın soylediği turku sozu

haberci

Yeni Üye
Sultan dizisi 15 bolumde Melda'nın soylediği turku
Ela gozlum ben bu elden gidersem
Zulfu perişanım kal melul melul
Kerem et aklından cıkarma beni
Ağla gozyaşını sil melul melul
Elvan cicekleri takma başına
Kudret kalemini cekme kaşına
Beni ağlatırsan doyma yaşına
Gez benim aşkımla yar melul melul
Karacaoğlan der ki olup gidince
Ben de guzel sevdim kendi halimce
Varıp gurbet ile vasıl olunca
Dostlardan haberi al melul melul

Bu diziden belirttiğiniz türkü metni oldukça duygusal ve etkileyici. Melda'nın bu dizide seslendirdiği türküde aşkın, özlem ve ayrılığın teması öne çıkıyor. Şairin ifade ettiği duygular ve imgeler oldukça derin ve etkileyici. Ela gözlü sevgiliden ayrı kalmayı düşünmek, perişan bir halde kalmanın acısı, ayrılık sonrası yaşanan melankolik duygular ve ardından gelen özlem dolu umutlar türküde başarılı bir şekilde yansıtılmış.

Türküde geçen Karacaoğlan'ın dizeleri de aşk ve özlem temasını güçlendiriyor. Gurbette sevilenin özlemi, ayrılığın yarattığı acı ve umut dolu bekleyiş duyguları şairin dilinden çok etkileyici bir şekilde yansıtılmış. Karacaoğlan'ın bu dizesiyle aşkın, özlemin ve umudun izleri türkünün ruhunu derinleştiriyor.

Bu türkü dizide Melda karakteri tarafından söylendiğinde, karakterin iç dünyasını, duygularını ve yaşadığı aşk acısını daha iyi anlamamızı sağlıyor. Müzik ve sözlerin bir araya gelerek duygusal bir atmosfer oluşturduğu bu sahneler izleyicileri derinden etkilemiş olmalı. Emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir.

Geri