AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Süleymaniye Köyü Salihli Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Süleymaniye Köyü Salihli Bilgileri - Süleymaniye Köyü Hakkında - Süleymaniye Köyü Tanıtımı - Süleymaniye Köyü Resimleri



İlçe: SALİHLİ - İl: MANİSA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok


Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok


Manisa
Bilgiler
Koordinatlar
Posta Kodu 45320
Alan Kodu 0236
Yönetim
Coğrafi Bölge Ege Bölgesi
İl Manisa
İlçe Salihli
Web Sitesi

Süleymaniye, Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir köydür.



Tarih


Eski adı Tekkeşan olan Süleymaniye Köyü ilk yerleşimin adını köyün halen kullanılan mezarlığında bulunan mermerlerle cevrili tekşan dedesi adı verilen mezardan aldığı sölenmektedir. Kafkasyadan gelen çerkezlerin kurduğu süleymaniye Aydın vilayetine ait 1894 tarihli salnamelerde Adala kazasına bağlı bir köy olarak geçmektedir

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.tarhana ve kuskustur. Köyde Çerkes ve Yörük gelenek ve görenekleri hakimdir.

Coğrafya

Manisa iline 89 km, Salihli ilçesine 17 km uzaklıktadır.Kuzeyindeki Dibek dağları ile güneyindeki Gediz ovasının buluştuğu bölgede kurulmuştur.Dolayısiyle hem kırsal hem de ova topraklarına sahip olduğundan her türlü tarıma elverişli araziye sahiptir

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 481
1997 528
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Rauf Özer
2004 - engin edik
1999 - Yahya ÜNSALAN


Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ayrıca taşımalı 8. sınıfa kadar devam etmektedir. Köyün içme suyu 100 tonluk su deposu ile karşılanmaktadır kanalizasyon yeni kurulan mahalleler haric köyün tamamında vardır.Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur fakat aile hekimi haftada iki gün hastaları muayene etmektedir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köyde İnternet mevcuttur. Köy tüzel kişiliğine ait 143 dekar tarıma acık arazi bulumaktadır. Bu arazilerden elde edilen gelir köy ihtiyacları ve okul cami aile hekimine katkıda bulunmak amacığla kullanılmaktadır.Köyümüzde 2008 yılından itiberen 2 kişilik koruma bekcisiyle tarıma acık araziler zarar ziyan ve hırsızlığa karşı korunmaktadır.


Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
 
Geri
Üst