AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sulama Birliklerini kim denetler?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.312
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sulama Birliklerini kim denetler?​

uygulanır. (3) Birlikler, Sayıştay tarafından doğrudan denetlenebilir. (4) Birliğin devraldığı sulama tesisi ve bütünleyici parçaları Devlet malı olup, bunlara zarar verenler hakkında 5237 sayılı Kanunun kamu malına zarar verme ile ilgili ceza hükümleri tatbik olunur.

Sulama Birliği nereye bağlı?​

Sulama Birliği nereye bağlı?
(1) Birliklerin denetimi DSİ veya Bakanlık tarafından yapılır. Birlikler mali yönden yılda bir defa ayrıca Maliye Bakanlığının denetimine tabidir.

Sulama Birliği kamu kurumu mudur?​

Sulama Birliği kamu kurumu mudur?
6172 sayılı Yasadan, bir kamu tüzel kişisi olan sulama birliğinin, anayasal güvence altında olan su varlık ve kaynaklarını kullanma ve kullandırma hizmetini yaptığı ve bu hizmetin niteliği gereği kamu hizmeti olduğu anlaşılmaktadır.

Sulama kooperatifleri hangi bakanlığa bağlıdır?​

Sulama kooperatiflerimiz bölge birliklerimize bağlı. Bölge birliklerimiz de merkez birliğimize bağlı; fakat hiçbirinin birbirine üye olma zorunluluğu yok. Her kooperatif, üyeleri ile birlikte özgür kararlar alır ve uygularlar.

Birliğin gelirleri nelerdir?​

Birliğin gelirleri nelerdir?
1- Birliğin Gelirleri a) Birlik üyelerinin, birliğin kuruluş ve faaliyet giderlerine katılma payları. b) Birlik Meclisi tarafından belirlenecek tarifelere göre tahsil edilecek hizmet karşılığı ücretler. c) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından aktarılacak ödenekler.

Sulama Birliği Başkanı kamu görevlisi mi?​

Sulama Birliği Başkanı kamu görevlisi mi?
Ancak, uygulama, 28 Nisan 2018 tarihi itibariyle yürürlüğe konulan 7138 sayılı Kanunla değiştirilmiştir. Yürürlüğe konulan kanuna göre artık sulama birliği başkanlığına, DSİ’nin teklifi üzerine Bakan tarafından kamu personeli arasından dört yıla kadar görevlendirilme yapılacak.

Sulama Kooperatifleri Hangi Bakanlığa Bağlı?​

Sulama kooperatiflerimiz bölge birliklerimize bağlı. Bölge birliklerimiz de merkez birliğimize bağlı; fakat hiçbirinin birbirine üye olma zorunluluğu yok. Her kooperatif, üyeleri ile birlikte özgür kararlar alır ve uygularlar. Elbette mevzuatlara uygun yükümlülüklerini yerine getirmelidirler.

Sulama Birliği Başkanı maaşı ne kadar?​

Sulama Birliği Başkanı maaşı ne kadar?
Birlik Başkanı için Olması gereken brüt huzur hakkı (Aylık) 978,60*3 = 2.935,80.- TL. 1.021,50*3 = 3.064,50.-TL. 1.071* 3 = 3.213.-TL. 1.134*3 = 3.402.-TL.

Sulama Birliği Başkanını kim atar?​

Sulama Birliği Başkanını kim atar?
(1) Başkanlık, başkan ve başkanlık hizmetlerini yürüten diğer personelden oluşur. (2) Başkan, DSİ’nin teklifi üzerine Bakan tarafından kamu personeli arasından dört yıla kadar görevlendirilir. Süresi sona eren Başkanın yeniden görevlendirilmesi mümkündür.

Sulama Birliği ne iş yapar?​

(3) Birlik üyeleri birlik tarafından tahakkuk ettirilen su kullanım hizmet bedelini ve borçlarını düzenli olarak ödemek, birlik tarafından su yetersizliğine bağlı olarak yapılan ekim planlamasına uymak, sulama planlaması ve su dağıtım ve münavebe programlarına katılmak, arazisi üzerinde yer alan sulama tesisini korumak …

Sulama birlikleri kamu kuruluşu mudur?​

Sulama birlikleri kamu kuruluşu mudur?

Sulama birlikleri kamu mu?​

Sulama birlikleri kamu mu?

Sulama kooperatifleri ne iş yapar?​

Madde 6- Kooperatifin Amacı; Devletçe ikmal edilmiş veya edilecek sulama tesislerinden alınacak veya her ne suretle olursa olsun tarım sahalarından çıkarılacak suyun ziraatta kullanılması ile ilgili arazi tesviyesi, tarla başı kanalları, tarla içi sulama ve drenaj gibi zirai sulama tesislerini kurmak veya kurulmuş olan …
 
Sulama birlikleri, sulama tesislerinden yararlanan çiftçilerin ortak ihtiyaçlarını karşılamak, suyun etkin ve adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak amacıyla kurulan kamu tüzel kişilikleridir. Sulama birlikleri, genellikle DSİ veya ilgili Bakanlık tarafından denetlenir. Mali yönden ise yılda bir defa Maliye Bakanlığının denetimi altındadır. Ayrıca, sulama birliklerinin gelirleri, birlik üyelerinin katılma payları, hizmet karşılığı ücretler ve diğer kamu kurumlarından aktarılacak ödeneklerden oluşmaktadır.

Sulama birliği başkanları kamu görevlisi statüsündedir. Ancak 28 Nisan 2018 tarihinden sonra yürürlüğe giren kanuna göre, sulama birliği başkanlığına DSİ'nin teklifi üzerine Bakan tarafından dört yıla kadar görevlendirme yapılmaktadır. Başkanlık hizmetlerini yürüten diğer personel de genellikle kamu personelidir.

Sulama kooperatifleri ise, sulama birliklerine bağlı olarak faaliyet gösterir. Her kooperatif, üyeleriyle birlikte özgür kararlar alır ve uygular. Kooperatifler, Devlet tarafından sağlanmış sulama tesislerinden su kullanımıyla ilgili hizmetler sağlarlar ve zirai sulama tesislerinin kurulması veya bakımı gibi faaliyetlerde bulunurlar.

Sulama birlikleri kamu kuruluşlarıdır ve kamu hizmeti görevi yaparlar. Su varlık ve kaynaklarının kullanımı ve kullandırılması gibi anayasal güvence altındaki hizmetlerin sunulmasından sorumludurlar. Sulama birlikleri, suyun etkin ve adil şekilde dağıtılmasını sağlamak amacıyla çiftçileri bir araya getirir ve ortak ihtiyaçlarını karşılarlar.
 
Geri
Üst