AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sukulent topragina neler konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sukulent toprağına neler konur?​

Kendi sukulent toprağını yapmanız için, sadece üç malzemeye ihtiyacınız var….Sukulent Toprak Karışımı Malzemeleri :

Sukulent neden ölür?​

Sukulentin ölmesine yol açan en büyük faktör çok sulamaktır. Onları öldüren bir seferde çok su vermek değil, çok kısa aralıklarla sulamaktır. Sukulentlerin topraklarının sulamalar arasında tamamen kurumuş olması gerekir.
Sukulent toprağı nasıl olmali?
Peki kaktüs ve sukulent toprağı nasıl olmalı? Besin alıp gelişebilecekleri uygun bir toprak karışımında daha sağlıklı gelişim gösterirler. Kaktüs ve sukulent toprağı suyu bünyesinde tutmayan, taneli, geçirgen ve kumlu toprak olmalıdır. Hazır paketler içerisinde satılan torf topraklardan yeteri kadar beslenemez.
Sukulent yaprakları neden çürür?
Sukulent çürümesi Eğer sukulentinizi gereğinden fazla miktarda sularsanız sukulent çürür ve bunu yapraklarının dökülmesinden anlayabilirsiniz.Eğer tam tersi sukulentinizi ihtiyacı olduğundan az sularsanız yaprakları pörsümüş bir görünüm kazanır. Sulama yaparken mevsimlere dikkat etmelisiniz.

Sukulentler nasıl yerleri sever?​

Bahçe ortamında ve saksıda yetişen bitki, direkt güneş ışığına ihtiyaç duymayan bir yapıya sahiptir. Güneş ışığı altında sararma ihtimali artan çiçek, bunun yerine aydınlık veya yarı aydınlık ortamlara yerleştirilmelidir. Böyle ortamlarda daha yeşil ve güzel görünebilir.

Sukulentler nasıl havayı sever?​

Sukulentler parlak ışık sever. Hem ev içerisinde hem de dışarıda yetiştirilebilirler. Işık alan, aydınlık ortamda büyüyebilirler ancak uzun süre direkt güneş ışığı almamasına özen göstermelisiniz.
Sukulent bitkisi neyi sever?
Sıcak iklim seven bir bitki olmasına rağmen sukulentler, soğuğa karşı da oldukça dayanıklıdır. Bu dayanıklılığı sayesinde ‘sukulent çürümesi’ne sık rastlanılmamaktadır. Bu kadar dayanıklı bir bitki olması da daha fazla tercih edilmesinin sebeplerinden biridir.
 
Geri
Üst