Sufle Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı sürülebilir çikolata (nutella-sarelle- torku istediğiniz marka)
3-4 kesim bitter çikolata
2 yemek kaşığı tam buğday unu ( olağan unda olur)
2 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Çeyrek çay bardağı ılık su
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 adet yumurta ile 2 yemek kaşığı toz şeker mikserle köpük olana kadar çırpılır.
2 yemek kaşığı unu, 2 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve çeyrek çay bardağı ılık su eklenir ve karıştırılır.
Ayrı küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı dolu dolu sürülebilir çikolata, 3-4 kesim bitter çikolata ve çeyrek çay bardağı sıvı yağ eklenip ocakta karıştırılır.
İçindeki bitter çikolatalar eridikten sonra ılımaya bırakılır.
Ilıyan çikolata karışımı hazırladığımız başka karışıma eklenir ve güzelce karıştırılır.
Yağlanmış sufle kaplarına yarıdan fazla doldurulur.
Burda değerli olan evvelce 180 derecede ısınan fırına sufleler konulup tam 7 dk denetimli pişirilir.
Üzerine süzgeç ile pudra şekeri ile süslenir.
Afiyet olsun
Not: bittersiz de denedim fakat birebir tadı alamadım bitter kesin kullanın derim ben.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı sürülebilir çikolata (nutella-sarelle- torku istediğiniz marka)
3-4 kesim bitter çikolata
2 yemek kaşığı tam buğday unu ( olağan unda olur)
2 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Çeyrek çay bardağı ılık su
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 adet yumurta ile 2 yemek kaşığı toz şeker mikserle köpük olana kadar çırpılır.
2 yemek kaşığı unu, 2 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve çeyrek çay bardağı ılık su eklenir ve karıştırılır.
Ayrı küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı dolu dolu sürülebilir çikolata, 3-4 kesim bitter çikolata ve çeyrek çay bardağı sıvı yağ eklenip ocakta karıştırılır.
İçindeki bitter çikolatalar eridikten sonra ılımaya bırakılır.
Ilıyan çikolata karışımı hazırladığımız başka karışıma eklenir ve güzelce karıştırılır.
Yağlanmış sufle kaplarına yarıdan fazla doldurulur.
Burda değerli olan evvelce 180 derecede ısınan fırına sufleler konulup tam 7 dk denetimli pişirilir.
Üzerine süzgeç ile pudra şekeri ile süslenir.
Afiyet olsun
Not: bittersiz de denedim fakat birebir tadı alamadım bitter kesin kullanın derim ben.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı