Sufle

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sufle Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
60 gram %60 bitter
120 gram tereyağı

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak benmari yöntemi tereyağı ve bitter çikolatayı eritip soğumaya bırakalım.
Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıp beyazı kar topu halinde olana kadar çırpın.
Yumurtanın sarısı ile şekeri, şeker eritene kadar çırpın. Sonra içerisine kakaoyu ekleyip tekrar çırpalım. Toplamda yumurtanın sarısını 15 dakikaya yakın çırptım.
Soğuyan çikolata sosuna unu ekleyip karıştırıyoruz.
Yumurtanın sarısını, beyazını ve çikolatayı birleştirip, spatula ile alttan üstte olacak formda karıştırın (Folde etme tekniği)
Porselen sufle kaplarının iç yüzeyini bir modül tereyağı ile yağlayın, hafif un serperek tatlının pişerken yapışmasını engelleyin.
220 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 8dk pişirin. 8 dakikayı geçmeyin. Benim porselen sufle kaplarım olmadığı için güveç kaplarımı kullandım. Afiyet olsun.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst