- Konu Yazar
- #1
Sufle Tanımı İçin Gereçler
2 orta uzunluk yumurta
50 gram şeker
100 gram sütlü yahut biter çikolata
60 gram tereyağı
40 gram un
Sufle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı tavada eritin, ocaktan çekip çikolatayı içine atın ve karıştırın.
Yumurta ve şekeri karıştırın, krema haline gelene kadar.
Erimiş çikolatayı (Sıcak olmamasına kıymet verelim) bu karışıma yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
Unu eleyerek karıştıralım.
İki tane sufle kabini yağlayıp unlayalım ve karışımı dökelim. Pişerken biraz kabarıyor, ona nazaran hisse bırakın.
Evvelce ısıtılmış 190 derce alt üst ayarda 13 dakika pişirin (Fırından fırına değişiyor, 15 dakikada gereke bilir.
Fırından çıkar çıkmaz üstüne pudra şekeri döküp servis edin Afiyet olsun.
2 orta uzunluk yumurta
50 gram şeker
100 gram sütlü yahut biter çikolata
60 gram tereyağı
40 gram un
Sufle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı tavada eritin, ocaktan çekip çikolatayı içine atın ve karıştırın.
Yumurta ve şekeri karıştırın, krema haline gelene kadar.
Erimiş çikolatayı (Sıcak olmamasına kıymet verelim) bu karışıma yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
Unu eleyerek karıştıralım.
İki tane sufle kabini yağlayıp unlayalım ve karışımı dökelim. Pişerken biraz kabarıyor, ona nazaran hisse bırakın.
Evvelce ısıtılmış 190 derce alt üst ayarda 13 dakika pişirin (Fırından fırına değişiyor, 15 dakikada gereke bilir.
Fırından çıkar çıkmaz üstüne pudra şekeri döküp servis edin Afiyet olsun.