Sucuklu Patates Sote Tanımı İçin Malzemeler
500 gram patates
200 gram – 250 gram sucuk
30 ml zeytinyağı
30 gram maydanoz
15 gram tuz
1 tutam karabiber
1 kol biberiye
Sucuklu Patates Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri yıkadıktan sonra bir tencereye koyun, 10 gram tuz ek edin.
Kaynamaya başladıktan sonra 25-30 dakika haşlayın. Suyunu süzün.
Sucuğun zarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Maydanozu doğrayın.
Patatesleri küp küp doğrayın (kabuğunu ister soyun, ister soymayın – nasıl tercih ediyorsanız)
Tavaya zeytinyağını koyup kızdırın.
Patatesleri dizin ve kızartın.
Ayrı tavada sucukları kızartın.
Sonra ikisini bir tavada 2 dakika kadar soteleyin.
Kalan tuzu, karabiberi, maydanozu ve biberiyeyi ekleyip, karıştırıp, servis edebilirsiniz.
Sucuklu Patates Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram patates
200 gram – 250 gram sucuk
30 ml zeytinyağı
30 gram maydanoz
15 gram tuz
1 tutam karabiber
1 kol biberiye
Sucuklu Patates Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri yıkadıktan sonra bir tencereye koyun, 10 gram tuz ek edin.
Kaynamaya başladıktan sonra 25-30 dakika haşlayın. Suyunu süzün.
Sucuğun zarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Maydanozu doğrayın.
Patatesleri küp küp doğrayın (kabuğunu ister soyun, ister soymayın – nasıl tercih ediyorsanız)
Tavaya zeytinyağını koyup kızdırın.
Patatesleri dizin ve kızartın.
Ayrı tavada sucukları kızartın.
Sonra ikisini bir tavada 2 dakika kadar soteleyin.
Kalan tuzu, karabiberi, maydanozu ve biberiyeyi ekleyip, karıştırıp, servis edebilirsiniz.
Sucuklu Patates Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı