Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sucuklu Menemen

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sucuklu Menemen Tanımı İçin Malzemeler
1 kavanoz menemen (Ben yaz mevsiminden hazırlamış olduğum menemenlik harcımı kullandım)
1 adet ortaboy soğan
3 adet orta uzunluk domates
3 adet yeşil biber
4 adet yumurta
Sucuk (Miktarı size bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber (İsteğe bağlı)

Sucuklu Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağı kızdırıp soğanları dilediğiniz üzere doğrayıp hafif rengi dönünce halka halinde kestiğimiz sucukları da ekleyelim.
Hafif kızartıp menemenlik harcı ekleyip tuzunu denetimli ekleyerek kapağını kapatıp 5 dk pişiriyoruz ( menemen harcı yoksa soğandan sonra biberli doğrayıp hafif kavurup sucuları da ekleyerek birlikte pişirin.
En son kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp biçiminde doğradıktan sonra kapağını kapatıp 5 dk pişiriyoruz).
Yumurtaları çırpmadan direkt menemenin üstüne koruyoruz. Yavaşça dağıtıyoruz.
Kapağını kapatıp hafif sulu olacak formda pişiriyoruz çok fazla pişirmeyin yumurtalar katılaşabilir. Afiyet olsun.
Sucuklu Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst