- Konu Yazar
- #1
Sucuklu Menemen Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo domates
5 -6 adet biber ️
1 adet orta uzunluk kuru soğan
Sucuk (Miktarı isteğe bağlı)
4 adet yumurta
Tuz karabiber
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Sucuklu Menemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavayı ocağa alalım sıvı yağ ve tereyağı koyalım.
Soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya alalım. Biraz sotelenen soğana biberi ek edelim.
Soğan ve biberleri kavurduktan sonra küçük doğradığımız sucukları ek edelim.
Biber ve soğan pişmeye yakın kabuklarını soyduğumuz domatesleri ek edelim.
Ocağı kısalım kısıkta pişirelim tuz ve karabiber ek edip kapağını kapatalım pişirmeye bırakalım.
Üzerine koyacağımız yumurtaları kaseye kıralım.
Pişen menemene yumurtayı dökelim ve süratli bir biçimde karıştıralım.
Yumurta pişince ocaktan alalım. Afiyet olsun.
Yarım kilo domates
5 -6 adet biber ️
1 adet orta uzunluk kuru soğan
Sucuk (Miktarı isteğe bağlı)
4 adet yumurta
Tuz karabiber
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Sucuklu Menemen Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavayı ocağa alalım sıvı yağ ve tereyağı koyalım.
Soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya alalım. Biraz sotelenen soğana biberi ek edelim.
Soğan ve biberleri kavurduktan sonra küçük doğradığımız sucukları ek edelim.
Biber ve soğan pişmeye yakın kabuklarını soyduğumuz domatesleri ek edelim.
Ocağı kısalım kısıkta pişirelim tuz ve karabiber ek edip kapağını kapatalım pişirmeye bırakalım.
Üzerine koyacağımız yumurtaları kaseye kıralım.
Pişen menemene yumurtayı dökelim ve süratli bir biçimde karıştıralım.
Yumurta pişince ocaktan alalım. Afiyet olsun.