Sucuklu Kaşarlı Yumuşak Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sucuklu Kaşarlı Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (Sarıları üzerine)
Tuz
Aldığı kadar un
Ortasına sürmek için
1 yemek kaşığı salça
1 çay kekik
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak rendesi
Tuz, karabiber
İçi için
Sucuk, kaşar peyniri
Üzeri için
Haşhaş

Sucuklu Kaşarlı Yumuşak Poğaça Tanımı Yapılışı

Öncelikle hamuru için ılık su ,ılık süt, toz şeker ve mayayı karıştırıp yumurta ve sıvı yağ ekleyelim.
Daha sonra tuzunu ve yavaş yavaş ununu ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur yapalım.
Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
Sos gereçlerini bir kasede karıştırıp sucuk ve kaşarı doğrayalım.
Mayalanan hamuru bezelere ayıralım.
Elimizle açıp bir kenarına sostan sürelim.
Üzerine biraz sucuk ve kaşar koyup rulo halde saralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Hepsi bitince birazda tepsi mayası yapalım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .
 
Geri
Üst