Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sucuklu Kaşarlı Simit Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sucuklu Kaşarlı Simit Poğaça Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
7-7, 5 su bardağı un
İçi için;
Sucuk ve kaşar peyniri dilimleri
100 gram yumuşak tereyağı
Üzeri için;
2 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Simitlik sarı susam

Sucuklu Kaşarlı Simit Poğaça Tanımı Yapılışı

Süt, su, şeker ve maya yoğurma kabına alınır. 10 dakika mayanın etkinleşmesi için beklenir.
Daha sonra yağ, tuz ve azar azar un eklenir. Epeyce yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri örtülür ve en az bir saat mayalanması için beklenir.
Akşamdan yoğurup buzdolabında bekletebilirsiniz. Sabah biçim verip çabucak pişirmek epeyce pratik oluyor.
Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Birinci yaptığımız bezeden başlayarak elimizle bastırarak açalım.
Üzerine yumuşak tereyağı sürelim. İki yandan katlayalım. Yan taraftan da bir kat katlayıp iç harç ekleyip rulo yapalım.
Pekmez ve suyu karıştıralım.
Yaptığımız rulonun yalnızca üstünü pekmeze batırıp akabinde susama bulayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım.
15 dakika tepsi mayası için beklettikten sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında fansız ayarda pişirelim.
Soğuduktan sonra dondurucuya da atabilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah Tariflerimin ayrıntılı görüntüsüne instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz @rabiadantarifler.
 
Geri
Üst