Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
2,5-3 su bardağına yakın un (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
2 çay kaşığı instant maya
1.25 su bardağı ılık su
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
Tereyağı
İç harcı için;
Kaşar peyniri veya mozeralla
Sucuk dilimleri
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeler bir araya getirilir ve un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edilir.
Hamurun ağzı kapatılıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan 4 parça beze yapılır.
Tek tek oval şeklinde açılır.
Açılan hamurların ortasına kaşar peyniri eklenir ve kenarları kapatılıp ortasına sucuk dilimleri koyulur.
Daha sonra kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve 250 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürülüp dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2,5-3 su bardağına yakın un (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
2 çay kaşığı instant maya
1.25 su bardağı ılık su
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
Tereyağı
İç harcı için;
Kaşar peyniri veya mozeralla
Sucuk dilimleri
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeler bir araya getirilir ve un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edilir.
Hamurun ağzı kapatılıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan 4 parça beze yapılır.
Tek tek oval şeklinde açılır.
Açılan hamurların ortasına kaşar peyniri eklenir ve kenarları kapatılıp ortasına sucuk dilimleri koyulur.
Daha sonra kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve 250 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürülüp dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı