Sucuklu Kaşarlı Krep Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
İç harcı için
Dilimlenmiş sucuk
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krep için; tüm malzemeleri topak kalmayacak şekilde güzelce karıştırın. Eğer pütür kalırsa süzgeçten veya blenderdan geçirebilirsiniz (Krep tarifi Yasemin Atalar’a aittir ölçüler tam kıvamında )
Teflon tavayı az sıvı yağ ile yağlayarak kızdırın. Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek tavanın tamamına yayın. Alt tarafı hafif kızarınca spatula ile ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
Tüm krepleri çok fazla kızartmadan pişirin. İç harcı için doğranmış sucukları az yağlı tavada hafif kızartın. Sıcağı çıkınca rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın.
Kreplerin ortasına sucuklu iç harçtan koyarak resimdeki gibi kare şeklinde katlayın. Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayın.
Tavayı hafifçe yağlayıp kızdırın. Krep börekleri tavaya alarak iki tarafını da güzelce kızartın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst