Sucuk Pestil (Köme) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı dut pekmezi
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) kilogram ceviz
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
Sucuk Pestil (Köme) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Cevizlerimizi bir gece önce suya koyalım.
İpe kolay dizmemizi sağlayacak kırılmalarını engelleyecektir.
Yorgan ipi ve iğneyle cevizlerimizi ipe dizelim.
Bir tencerenin içerisine su,pekmez ve sütü ocağın üstüne alıp kaynamasını bekleyelim.
Kaynamaya yakın karışımımızdan 1 su bardağı kadar alalım.
Aldığımız karışımın üzerine nişasta ve unu ekleyip pürüzsüz kıvama getirelim.
Bu arada tenceredeki karışımın içerisine toz şeker ekleyip eritelim.
Nişastalı ve ünlü karışımı ocaktaki karışımımızın içerisine yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
Koyulaşan ve kaynayan karışımımızın altını kapatalım.
Yorgan ipine dizdiğimiz cevizleri tenceredeki karışıma batırıp çıkaralım.
Cevizli sucukların asılması için kıyafet askısına asalım.
2 gün kurumasını bekleyip kuruduktan sonra streç filme sarıp muhafaza edelim. Afiyet olsun.
Sucuk Pestil (Köme) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı dut pekmezi
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) kilogram ceviz
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
Sucuk Pestil (Köme) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Cevizlerimizi bir gece önce suya koyalım.
İpe kolay dizmemizi sağlayacak kırılmalarını engelleyecektir.
Yorgan ipi ve iğneyle cevizlerimizi ipe dizelim.
Bir tencerenin içerisine su,pekmez ve sütü ocağın üstüne alıp kaynamasını bekleyelim.
Kaynamaya yakın karışımımızdan 1 su bardağı kadar alalım.
Aldığımız karışımın üzerine nişasta ve unu ekleyip pürüzsüz kıvama getirelim.
Bu arada tenceredeki karışımın içerisine toz şeker ekleyip eritelim.
Nişastalı ve ünlü karışımı ocaktaki karışımımızın içerisine yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
Koyulaşan ve kaynayan karışımımızın altını kapatalım.
Yorgan ipine dizdiğimiz cevizleri tenceredeki karışıma batırıp çıkaralım.
Cevizli sucukların asılması için kıyafet askısına asalım.
2 gün kurumasını bekleyip kuruduktan sonra streç filme sarıp muhafaza edelim. Afiyet olsun.
Sucuk Pestil (Köme) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı