- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sübye nasıl yenir?
Bir miktar zeytinyağı ile kavuracağınız sübye balığını soğan, salça ve çeşitli baharatlarla pişirebilirsiniz. Sübyenin eti pişirildiği gibi, sübye yumurtası da tüketime uygundur.Sübye yenir mi?
Siyah mürekkep dolu keseleri nedeniyle mürekkep balığı olarak da anılan sübye, fazla tanınmaz ama çok lezzetli bir deniz ürünüdür. Halk arasında sübye olarak bilinen, siyah mürekkep dolu keseleri yüzünden de mürekkep balığı olarak anılan deniz ürünü; pek yaygın tanınmamasına rağmen oldukça lezzetlidir.
Sübye yemek caiz mi?
Hanefi mezhebine göre ise, denizde yaşayan ancak balık suretinde olmayan hayvanlarının etlerini yemek haramdır. Hanefi mezhebine göre midye ile aynı hükme tabi olduğundan mürekkep balığı (sübye) yemenin caiz olmadığı anlaşılmaktadır.Izmirde sübye nerede içilir?
Mide ve böbrek hastalıklarına, gribal enfeksiyona iyi geldiği söylenen sübye, soğuk olarak servis ediliyor. İzmir’de en çok Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda satılan sübyeyi, Ege bölgesinin bir çok kent ve kasabasında da bulmak mümkün.
Mürekkep ve Zehirlilik Sanatçılar tarafından kullanılan orijinal sepya mürekkebi mürekkep balığından elde edilir, ancak son zamanlarda bu mürekkebin yerine sentetik bir mürekkep kullanılmaya başlanılmıştır. Mürekkep, yırtıcıları şaşırtmak ve hızlı bir kaçış yapmak için bir savunma mekanizması olarak kullanılır.
Mürekkep balığının mürekkebi zehirli mi?
Mürekkep ve Zehirlilik Fakat bütün mürekkepbalıkları zehirli değildir. Metasepia pfefferi’de bulunan, ayrıca gösterişli mürekkepbalığı olarak bilinen toksinler mavi halkalı ahtapotta bulunan toksinler kadar öldürücü görülmektedir. Mürekkepbalığının zehirli eti olduğu bilinen mürekkep balığı türüdür.
Yengeç yemek haram mıdır?
Şafii mezhebinde ise aslen suda yaşadığı halde karada da yaşayabilen kurbağa, yengeç, kaplumbağa ve su yılanı gibi hayvanlar habis ve zararlı oldukları için helal değildir. Bunların dışında kalan midye, kalamar, ıstakoz, karides gibi deniz ürünlerinin yenmesi ise helaldir.”Midye helal mi haram mı?
Şafii, Maliki ve Hanbelilere göre deniz ürünlerinin tümünün (midye gibi ürünler de dahil) tüketilmesi caizdir. Hanefilere göre ise deniz ürünlerinden balık eti tüketilebilir.