- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Subkütan kaç dereceyle yapılır?
İğnenin bölgeye girmesi sonrasında doku serbest bırakılmalıdır. Örneğin subkutan enjeksiyon kol için yapılıyorsa bölgeye iğne girmesi sonrasında hemen doku serbest bırakılmalıdır. İlacın enjekte edilmesi sonrasında enjektörün bölgeden çekilmesi 45 derece veya 90 derecelik açı ( başta uygulanan açı ) ile yapılmalıdır.Subkütan kullanım ne demek?
Subkütan enjeksiyon (SC), “deri altı enjeksiyon” olarak da bilinmektedir. Parenteral yol ile ilaç uygulama metotlarından biri olan subkütan enjeksiyon, dermis tabakası altındaki gevşek bağ dokusuna (adipoz doku) içerisine ilaç verme yöntemidir. Subkütan (deri altı) doku, dermis ve kas tabakası arasında yer almaktadır.
Subkutan enjeksiyon neden tercih edilir?
Subkutan enjeksiyon, deri ile kas arasındaki yağ dokusu tabakasına ilaç vermek için kullanılır. Deri altı doku daha küçük bir kan kaynağına sahiptir. Bu da ilacın bir damara sokulduğundan daha yavaş emildiği anlamına gelir.
Subkütan enjeksiyonda kan kontrolü yapılır mı?
İğne girince doku serbest bırakılır 8.13. Heparin ve insülin dışında bir ilaç uygulanmışsa kan kontrolü yapılır 8.14. Eğer kan yoksa piston itilerek ilaç enjekte edilir 8.15. Kan gelirse iğne geri çekilir ve aynı işlem tekrarlanır 8.16.Clexane kaç derece açı ile yapılır?
Diğer elinizle, karnınızda enjeksiyon için seçtiğiniz bölgenin derisini nazikçe yakalayınız ve baş ile işaret parmaklarınızın arasında hafifçe sıkarak bir deri kıvrımı oluşturunuz. Bütün enjeksiyon boyunca deri kıvrımını tutmaya devam ediniz. 5. ğneyi dik olarak (90° lik açıyla) deri kıvrımına sonuna kadar batırınız.
Subkutan göbekten nasıl yapılır?
Subkutan (derialtı) enjeksiyon için deri başpar- mak ile işaret parmağı arasında sıkılarak bir kıvrım oluşturulur. İğne tamamen bu deri kıv- rımının içine sokulur. Yandaki şekilde iğnenin deri ile kas tabakası arasında son bulduğu gö- rülmektedir.
Klinik ortamda hemşireler tarafından uygulanmasının yanı sıra bireyin kendi kendine uygulama zorunluluğu olan ve düşük molekül ağırlıklı heparin, insülin ve morfin gibi ilaçların uygulandığı subkütan enjeksiyonların hatalı uygu- lanması sonucunda bölgesel ağrı, ekimoz ya da hematom gibi komplikasyonlar sıklıkla …
CLEXANE nedir ve ne için kullanılır?
CLEXANE, düşük molekül ağırlıklı heparinler adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Vücudunuzdaki toplardamarlar içinde, istenmeyen kan pıhtılarının oluşması önlemek için ve oluşan pıhtıları tedavi etmek için kullanılır.