AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Subkutan enjeksiyonda kan kontrolu yapilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Subkutan enjeksiyonda kan kontrolü yapılır mı?​

İğne girince doku serbest bırakılır 8.13. Heparin ve insülin dışında bir ilaç uygulanmışsa kan kontrolü yapılır 8.14. Eğer kan yoksa piston itilerek ilaç enjekte edilir 8.15. Kan gelirse iğne geri çekilir ve aynı işlem tekrarlanır 8.16.

Deri altı enjeksiyon nereye yapılır?​

Subkütan enjeksiyon (SC), “deri altı enjeksiyon” olarak da bilinmektedir. Parenteral yol ile ilaç uygulama metotlarından biri olan subkütan enjeksiyon, dermis tabakası altındaki gevşek bağ dokusuna (adipoz doku) içerisine ilaç verme yöntemidir. Subkütan (deri altı) doku, dermis ve kas tabakası arasında yer almaktadır.
Kan sulandırıcı iğne nereden yapılır?
En uygun yerler, göbek, dizüstüdür. Kolda dirsek üstü veya bel bölgesi ilginç gelecek ama sırt da enjeksiyon yerleridir. Biz isterseniz göbek ve dizüstünü anlatalım temel prensip aynıdır. İğne cilt atında bulunan yağlı dokuya yapılacaktır.
Kan sulandırıcı yaparken kan kontrolü yapılır mı?
Teste gerek duyulmaz. Hastane dışında kullanılır. Etki süresi daha uzundur.

Kas içi enjeksiyon nasıl yapılır?​

Kas içi enjeksiyon genellikle kalçanın üst dış kısmına yapılır. Ancak hekimin gerek gördüğü durumlarda veya hastanın isteği üzerine yukarıda sayılan diğer bölgelerden birine de uygulanabilir. Uygulamada cilt antiseptik bir solüsyonla temizlenir ve iğne bölgeye batırılarak kas içine ilaç enjeksiyonu yapılır.

Subkutan da aspirasyon yapılır mı?​

Bunun için subkutan heparin uygulamalarında iğnenin hareketine ve negatif basınca yol açması nedeni ile ilacı vermeden önce aspirasyon yapılmamalı, iğnenin doku içine girdiği açı ile geri çekilmesine özen gösterilmelidir.
Subkutan ilaç uygulaması nasıl yapılır?
Enjeksiyon yapılacak bölge çevresinden tutulmak suretiyle kaldırılır. İğne uygulaması seçilen bölgeye göre 45 derecelik veya 90 derecelik açı ile yapılmalıdır. İnsülin veya heparin gibi ilaçlarla yapılan uygulamalarda kan kontrolünün yapılması doku hasarına neden olacaktır.
 
Geri
Üst