Subkonjonktival kanama neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.989
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Subkonjonktival kanama neden olur?​

Bu kanamalar sıklıkla hipertansiyona, travmalara ve zorlanmalara bağlı nedenlerle oluşur. Kuvvetli hapşırmak, öksürmek gibi günlük hayatta istemsizce sık sık yapılan refleksler bile basınca yol açarak subkonjonktival kanamalara yol açabilir.

Subkonjonktival kanama tedavisi nedir?​

Subkonjonktival Kanama Tedavisi Nedir? Subkonjonktival kanamalar tedavi gerekmeden genellikle iki hafta içinde ortadan kaybolmaktadır. Önce sarı ve kahverengi renge dönüşen kanama zaman içinde tamamen yok olmaktadır. Bu süreçte bir doktor veya pratisyen hemşire kan basıncınızı kontrol edebilmektedir.
Subkonjonktival kanama ne demek?
Subkonjunktival kanama, gözün beyazının (sklera) üstünde bulunan ince, şeffaf zarın (konjunktiva) altında bulunan küçük kan damarlarından kan sızmasıdır. Bu kanın konjunktiva altında birikmesi, skleranın etkilenen bölgesinin parlak kırmızıya dönmesine neden olur.

Subkonjonktival hemoraji neden olur?​

Konjonktiva Altı kanamanın nedenleri En sık görülen sebepleri şiddetli öksürme, hapşırma, kabızlık ve ıkınma , ağır şeyler kaldırmak olarak sayılabilir. Bu durumlarda geçici olarak toplar damarlarda (VEN) basınç artışı kılcal damarların yırtılmasına ve kanamaya sebebiyet verir.

Göz arkasındaki kanama nasıl tedavi edilir?​

Vitrektomi ameliyatında göz içine çok ince aletler ile girilerek gözün jel maddesi ve kanama temizlenir. Ayrıca yırtık, dekolman gibi ek problemlerin tedavisi sağlanır. Gerekiyor ise şeker hastalarındaki gibi retinopati eşlik eden olgularda lazer tedavisi de yapılabilir.
Göz kanlanması ne zaman tehlikeli?
Özellikle tek gözde olan kanlanma, her iki gözde oluşan kanlanmaya göre daha risklidir. Göz kanlanmasına eşlik eden kaşıntı, sulanma, ağrı, ateş, ışık etrafında hare görme ve görme kaybı gibi şikayetlerin varlığında kişi bir an önce göz hekimine muayene olmalıdır.
Uzun süre odaklanmak, yüksek basınç ile öksürmek, uykusuzluk gibi pek çok sebep, gözlerin kanlanmasına neden olabilir. Ayrıca alerji, göz kuruluğu, göz tansiyonu, göz içinde oluşan iltihaplanmalar, kirpik iltihapları ve arpacık gibi rahatsızlıklar da göz kanlanmasına neden olabilir.
SOĞUK UYGULAMA: Buz torbalarını gözünüze beş dakika tutun, bu uygulama hem damarları daraltacak hem de gözünüzü rahatlatacaktır. Buzu hem damarları daraltacak hem de gözünüzü rahatlatacaktır. Buzu direkt olarak göz kapağının üzerine koymaktan kaçının, çünkü buz yanıklarına neden olabilir.
 
Geri
Üst