- Konu Yazar
Subjektif yorum ne demek?
”Bu konuda subjektif olmak zorundayım.” Burada anlatılmak istenen kişisel görüşü dile getirmek ve bu görüş üzerinden fikirlerini sunmaktır. Yani tabii objektif kelimesinin yani nesnel anlamını zıttı olarak da öne çıkar.Subjektif yorum nedir hukuk?
Bu metoda göre, hükmün konduğu zamandaki kanun koyucunun muhtemel (subjektif) iradesi araştırılır. Bunun için yalnızca kanun metinlerine bakılmaz. Ayrıca; ilgili kanunun hazırlık çalışmalarına, hazırlanan raporlarına, kanunla ilgili görüşme tutanaklarına bakılmalıdır.Subjektif bakış açısı ne demek?
Subjektif bakış açısı ne demek?Subjektif kelimesi olaylara kendi bakış açısıyla, kendi penceresinden bakmak anlamı taşır. Kişisel değerlendirme yapmak, kendi görüşlerini belirtmek anlamı anlamlarını taşır. Objektif kavramı ise bunun karşıt anlamlarını içeren ifadeleri temsil eder.
Yasama yorumu hangi anayasada kaldırıldı?
Yasama yorumu hangi anayasada kaldırıldı?1961 anayasasında yasama, yürütme ve yargı birbirinden ayrılmıştır. Cumhurbaşkanının partisi ile ilişkilerinin kesilmesi sağlanmıştır. Yasaların kontrolünü sağlamak amacı ile Anayasa Mahkemesi kurulmuştur. Bu sebeple de yasama yorumu bu anayasa ile birlikte kaldırılmıştır.
Subjektif hukuk ne demek?
Objektif Hukuk – Sübjektif Hukuk Herkese uygulanabilen, genel ve soyut hukuk kuralları objektif hukuku oluşturur. Objektif hukuk kurallarının kişilere tanıdığı haklar, yetkiler ve özgürlükler ise sübjektif hukuku oluşturur.Subjektif tarihi yorum nedir?
Tarihî yorum, kanun koyucunun kanunu koyarken güttüğü amaç, ulaşmak istediği gaye, yani niyeti baz alınarak yapılan bir yorum yöntemidir. Bu metoda göre, hükmün konduğu zamandaki kanun koyucunun muhtemel (subjektif) iradesi araştırılır. Bunun için yalnızca kanun metinlerine bakılmaz.Subjektif anlatım ne demek?
Subjektif anlatım ne demek?Subjektif anlatım ne demek? Doğruluğu ya da yanlışlığı kişiden kişiye değişen, yani göreceli bir nitelik taşıyan yargılara öznel (subjektif, göreceli) yargılar denir. Öznel anlatımda kişi, cümleye kendi duygularını katar, bir yorum yapar. Bu tür yargılar “bence, bana göre” anlamı taşır.