Subeye tebligat yapilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
132.401
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Şubeye tebligat yapılır mı?​

Değerli meslektaşım şayet ticaret sicil memurluğunda belirtilen adres şube ise şubeye yapılan tebligat geçerli sayılacaktır.

Aynı konutta yakına teslim ne demek?​

7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun[1] “aynı konutta oturan kişilere veya hizmetçiye tebligat” başlıklı 16. Maddesine[2] göre, kendisine tebliğ yapılacak şahıs adresinde bulunmazsa tebliğ kendisi ile aynı konutta oturan kişilere veya hizmetçilerinden birine yapılabilecektir.
Vasıtasız tebligat nedir?
Tebliği çıkaran mercii ile tebliğ muhatabı arasında tebliği gerçekleştirecek bir vasıtanın bulunmadığı hallerde vasıtasız tebligat söz konusudur. Vasıtasız tebligatta, tebliğ mazbatasına hazırlayan kişi ve tebliğin gerçekleştirildiği yer önem taşır.

Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebligat çıkarılabilecek merciler nelerdir?​

Yargı organları ve Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa Ekli I, II, III ve IV Sayılı Cetvel ‘de yer alan idare ve kurumlar dışında il özel idareleri, bele- diyeler, köy tüzel kişilikleri, barolar ve noterler17 de 7201 sayılı Tebligat Kanu- nu m. 1’e göre tebligat çıkartmaya yetkilidir.

Usulsüz tebligat halinde süre hangi tarihten itibaren başlar?​

Tebligat evrakı üzerine yapılması gereken işlemlerin tabi olduğu süreler de muhatabın usulsüz tebligatı öğrendiğini beyan ettiği tarihten itibaren işlemeye başlayacaktır.
Usulsüz tebligat ne zaman geçerli hale gelir?
Usulsüz tebligattan haberdar olunması halinde tebliğ geçerli olacağından, muhatabın yeniden usulüne uygun tebligat çıkarılmasını isteme hakkı bulunmamaktadır. Tebliğ tarihi olarak ise muhatabın usulsüz tebliği öğrendiği tarih kabul edilecektir.

Özel tebligat hangi kurumlar tarafından yapılır?​

Yükseköğretim Kurulu, ÖSYM, Üniversiteler, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Türkiye Adalet akademisi gibi özel bütçeli idareler, RTÜK, Sermaye Piyasası Kurulu gibi düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdareleri, Belediyeler, Köy Tüzel Kişilikleri.

Tebligat kim tarafından yapılır?​

MADDE 25– (1) Kendisine tebligat yapılacak kişi adresinde bulunmazsa tebliğ, kendisi ile aynı konutta oturan kişilere veya hizmetçilerinden birine yapılır. MADDE 26 – (1) Belirli bir yerde devamlı olarak meslek veya sanatını icra edenlere, o yerde de tebligat yapılabilir.
 
Geri
Üst