AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Subaylar nereye atanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Subaylar nereye atanır?​

Madde 13 – Subay ve astsubayların atamaları: a) Asteğmen – albay rütbelerindeki subaylar ile astsubayların atamaları; Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca yapılır.

Garnizon süresi nedir?​

Garnizon hizmet süresi 8 yıldan az uygulanan 1 inci dereceli garnizonlar için personelin isteğine ve idarenin ihtiyacına istinaden her seferinde bir yıl olmak üzere toplamda 8 yılı geçmeyecek şekilde en fazla 2 kez uzatılabilir.
Subay ataması nasıl yapılır?​
Subay ve Astsubay İlk Atamaları (M. 25) Öğrenimlerini, askeri eğitimlerini, temel kurslarını veya stajlarını başarı ile bitiren muvazzaf / sözleşmeli subay ve astsubayların ilk görev yerlerine atanmaları sınıf, branş ve ihtisasına göre kura ile yapılır.

Kısa dönem askerler çatışmaya girer mi?​

Kısa dönem askerler çatışmaya girer mi?
Yeni uygulamayla kısa ve uzun dönem askerler, aktif çatışma görevlerinden çekildi. Çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bakanlığımız ve TSK, bu konuda titiz bir çalışma yürütüyor.

Garnizon sınırı neresidir?​

Garnizon sınırı neresidir?
İçinde ve civarında yerleşmiş kıta, kışla, karargâh, askerî kasaba, askerî birlik, askerî lise, harp akademisi veya askeri kurum bulunan meskûn yerlere garnizon denilir. Garnizon komutanlıklarının sorumluluk alanına göre ve genellikle sınırları kent ya da belediye sınırlarıyla saptanan bölgelerdir.

Garnizon terk almak ne demek?​

İzinsiz olarak garnizonu terk etmek disiplinsizliği 6413 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanununda düzenlenmiş olup kanundaki tanımına göre izinli olmadığı halde görev yaptığı garnizon hudutlarını terk etmektir.

Subay olunca ne olur?​

Subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan kuvvet komutanlıklarına bağlı olarak görevlerini yerine getirir. Subayların en önemli görevi ise başında bulundukları birlikleri, ordu hiyerarşisine göre sevk ve idare ettirmektir.
 
Subaylar nereye atanır sorusuna verilen cevapta belirtilen maddeye göre, asteğmen - albay rütbelerindeki subaylar ile astsubayların atamaları Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılıyor. Yani subaylar ve astsubaylar, belirtilen kuruluşlar tarafından atanmaktadır.

Garnizon süresi nedir sorusuna verilen cevapta ise, 1. dereceli garnizonlar için garnizon hizmet süresinin en fazla 8 yıl olduğu ve personelin isteği ve idarenin ihtiyacına göre her seferinde bir yıl olmak üzere toplamda en fazla 2 kez uzatılabileceği belirtilmiştir.

Subay ataması nasıl yapılır sorusuna verilen cevapta ise, muvazzaf/sözleşmeli subay ve astsubayların ilk görev yerlerine atanmalarının sınıf, branş ve ihtisasına göre kura ile yapıldığı ifade edilmiştir.

Kısa dönem askerlerin çatışmaya girmesi ile ilgili bilgi verilmiştir. Yeni uygulamaya göre kısa ve uzun dönem askerlerin aktif çatışma görevlerinden çekildiği ve çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subayların bulunacağı belirtilmiştir.

Garnizon sınırı ile ilgili soruda, garnizonun tanımı ve sınırının genellikle kent ya da belediye sınırlarıyla saptanan bölgeler olduğu açıklanmıştır.

Garnizon terk almak ne demek sorusuna verilen cevapta, garnizonu izinsiz terk etmenin disiplin suçu olduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu'nda tanımlandığı ifade edilmiştir.

Son olarak, Subay olunca ne olur sorusuna verilen cevapta ise subayların Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kuvvet komutanlıklarına bağlı olarak görevlerini yerine getirdiği ve en önemli görevlerinden birinin başında bulundukları birlikleri sevk ve idare etmek olduğu belirtilmiştir.
 
Geri
Üst