Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Subaylar ne kadar surede rutbe atlar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.072
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Subaylar ne kadar sürede rütbe atlar?​

Teğmen- terfi için 3 yıl. Üsteğmen – terfi için 6 yıl. Yüzbaşı – terfi için 6 yıl (3 yıl yüzbaşı, 3 yıl kıdemli yüzbaşı) Binbaşı – terfi için 5 yıl.

Yüzbaşı rütbesi kaç yıl sürer?​

Rütbe olarak binbaşı ve albay arasında yer almaktadır. Yarbay; general rütbesinden sonra, albay rütbesiyle birlikte en yüksek rütbedeki asker olarak kabul edilir. Yarbay rütbesiyle görevini yapan asker, albay rütbesine erişmek için 3 yıl bu rütbede görev yapmak durumundadır.
Subaylar hangi rütbeyle başlar?​
Subay: Hususi kanuna göre silahlı kuvvetlere intisabeden asteğmenden mareşalliğe (veya büyük amirale) kadar rütbeyi haiz olan askerdir. Tuğgeneral (tuğamiral), tümgeneral (tümamiral), korgeneral (koramiral), orgeneral (oramiral), mareşal (büyük amiral) rütbeleri general ve amiral olarak da adlandırılır.

Astsubay hangi rütbeye kadar yükselir?​

Astsubay hangi rütbeye kadar yükselir?
Astsubaylığa nasbından itibaren Astsubay Çavuş (3 yıl) ve Astsubay Kıdemli Çavuş (3 yıl) rütbelerinde normal bekleme süreleri kadar görev yapan bir Astsubay, mesleğinin 6. yılında Astsubay Üstçavuş rütbesine nasbedilir ve 6 yıl süreyle (mesleğinde 12. yılın sonuna kadar) bu rütbede görev yapar ve sonrasında Astsubay …

Yüzbaşı mı Binbaşı mı?​

Yüzbaşı mı Binbaşı mı?
Yüzbaşı, birçok ülkenin kara ve hava kuvvetlerinde asıl görevi bölük komutanlığı olan ve Üsteğmen ile Binbaşı arasındaki askerî rütbe.

Albay olmak için ne gerekir?​

Albay olmak için Milli Savunma Üniversitesi’nin yazılı ve fiziki sınavlarında başarılı olmak gerekir. Bütün şartları tamamlayarak üniversiteyi kazanan öğrenciler, 4 yıllık bir eğitime tabi tutulurlar. Üniversite eğitimi boyunca öğrencilere verilen eğitim; askeri ve akademik olmak üzere 2 kategoriye ayrılır.

Teğmen hangi rütbeye kadar yükselir?​

Teğmenlikte 3 yılı dolan asker bir üst rütbeye geçebilir fakat bu geçişte en az bekleme süresi meclisin kabul ettiği metne göre ”teğmenlikte, beş ve altı yıllık fakülte ve yüksekokulu bitirenler için iki; dört yıllık fakülte ve yüksekokul bitire teğmen rütbeli askerler için ise bu süre en az bir yıldır” şeklindedir.
 
Askeri rütbeler ve terfi süreleri hakkında detaylı bilgiler verilmiş. İlk olarak, Teğmen rütbesinden Üsteğmen rütbesine terfi için 3 yıl beklenmesi gerektiği belirtilmiş. Üsteğmen rütbesinden Yüzbaşı rütbesine terfi için 6 yıl süre gerektiği ve Yüzbaşı rütbesinin 6 yıl (3 yıl Yüzbaşı, 3 yıl Kıdemli Yüzbaşı) sürdüğü ifade edilmiş. Daha sonra, Binbaşı rütbesine terfi için 5 yıl beklenmesi gerektiği belirtilmiş.

Yüzbaşı rütbesinin Binbaşı ile Albay arasında yer aldığı ve Yarbay rütbesinin ise en yüksek rütbeli asker olarak kabul edildiği, Yarbay rütbesindeki bir askerin Albay rütbesine terfi etmek için 3 yıl Yarbay rütbesinde görev yapması gerektiği açıklanmış.

Subayların hangi rütbeyle başladığına değinilmiş. Subaylar, asteğmen rütbesinden mareşalliğe veya büyük amirale kadar olan rütbeleri haiz olduğu belirtilmiş. Bu rütbeler arasında Tuğgeneral (Tuğamiral), Tümgeneral (Tümamiral), Korgeneral (Koramiral), Orgeneral (Oramiral), Mareşal (Büyük Amiral) rütbelerinin yer aldığı ifade edilmiş.

Astsubayların yükselme süreci hakkında bilgi verilmiş. Astsubay Çavuş ve Astsubay Kıdemli Çavuş rütbelerinde göreve başlayan bir Astsubay, 6. yılında Astsubay Üstçavuş rütbesine terfi eder ve 6 yıl bu rütbede görev yapar. Ardından ilerleme sürecinin devam edeceği belirtilmiş.

Albay olabilmek için Milli Savunma Üniversitesi'nde yazılı ve fiziki sınavlarda başarılı olmak gerektiği vurgulanmış. Başarılı olan öğrencilerin 4 yıllık eğitime tabi tutulduğu ve askeri ve akademik eğitim aldığı açıklanmış.

Son olarak, Teğmen rütbesinden yükselebilecek rütbeler hakkında bilgi verilmiş. Teğmenlikten sonra terfi için bekleme sürelerine ilişkin detayların meclisin kabul ettiği metne göre belirlendiği ifade edilmiş.
 
Geri
Üst