Subay egitimi kac ay?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Subay eğitimi kaç ay?​

a) Muvazzaf ve sözleşmeli subaylar için temel eğitim süresi, pilotaj eğitim-öğretim süreleri hariç 52 haftayı geçemez. b) Yedek subay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir. c) Muvazzaf ve sözleşmeli astsubaylar için temel eğitim süresi 52 haftayı geçemez.
Subay olmak için hangi sınava girilir?
Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunları için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmak.

Subaylık yaş sınırı kaç?​

Yedek subay olmak için talep gerçekleştirmek, Lisans mezunları için 27 yaş sınırını, lisansüstü mezunları için ise 32 yaş sınırını geçmemiş olmak, Günümüzde fakülte mezunu olan insan sayısı oldukça fazladır. Ama buna paralel olarak yedek subay alımı da çok fazla olmuyor.
Subay olmak için TYT mi AYT mi?
Harp Okulları için; b. 2022-YKS’nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir.

Subaylık için AYT gerekli mi?​

Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2022-YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.”
Harp okullarına giriş yaşı kaç?
”Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

Subaylar eğitimde ne kadar maaş alır?​

Belli bir maaş aralığı verilmesi gerekirse, 2021 yılı için eğitimini tamamlayıp subay olmuş bir kişi 6000 TL ile 10.500 TL arasında değişkenlik gösteren bir maaş almaktadır.
Jandarma subay eğitimi kaç ay?
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay Eğitim Merkezinde (SUEM) uygulanan eğitim/öğretim programının safhaları nelerdir? Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, komando ve iç güvenlik eğitimi, staj, akademik eğitim, kolluk uygulaması eğitimi safhaları olmak üzere 2 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.

Geri