AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Subat ayinda 1 gun izinli oldugunda maas kesintisi kac gundur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şubat ayında 1 gün izinli olduğunda maaş kesintisi kaç gündür?​

Bunun formül anlamı sigorta ay esası 30 gün olacağı için şubat ayının 28-29 olduğu zaman tam zamanlı çalışan işçi 30 gün olarak bildirimi yapılır. İstirahat vs. 28 günde 2 gün, 29 günde 1 gün kayıp devamsızlık yaptığı sürelere eklenir.

Şubat ayında rapor alırsam ne olur?​

Şubat ayında rapor alırsam ne olur?
Yine şubat ayında bir çalışan 4 gün istirahat raporu aldıysa prim bildirimi o ay (28-4) 24 gün olarak yapılır ve çalışanın 4 gün istirahat kullandığı bildirilecektir.

Şubat ayı eksik gün bildirimi nasıl yapılır?​

Şubat ayı eksik gün bildirimi nasıl yapılır?
2020/20 sayılı SGK genelgesinde bu durum aşağıdaki gibi açıklanmıştır: “Eski işyerindeki prim gün sayısına Şubat ayının 29 çektiği yıllarda 1 gün, 28 çektiği yıllarda 2 gün ilave edilecek ve e-Bildirgede işten ayrılış tarihi seçilmeksizin arta kalan günler için “DİĞER” kodu ile eksik gün bildirilecektir.

Şubat ayında SGK gün sayısı nasıl hesaplanacak?​

Ayın ilk gününde işe giren ve o ayda tam çalışan sigortalılar 30 günden üzerinden bildirileceklerdir. 1 Şubat 2022’de işe giren bir kişi şubat ayını tam çalıştığı durumda bildirilecek prim gün sayısı 30 olacaktır.

Şubat ayı bordro kaç gün üzerinden hesaplanır?​

Şubat ayı bordro kaç gün üzerinden hesaplanır?
Ücret bakımından hesap Asgari ücret de dahil olmak üzere maktu ücret ile çalışan işçiye 28, 29 gün çalışsa da 31 gün çalışsa da 30 gün karşılığı ücret ödenir. Sigortalının eksiksiz çalıştığı Şubat ayında da prim ödeme gün sayısı 30 gün olarak hesaplanacaktır.

Şubat ayi rapor parası ne zaman yatar?​

Şubat ayi rapor parası ne zaman yatar?
Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK’ya tekrar iade edilebilmektedir.
SGK eksik gün bildirimi nasıl yapılır?​
Eksik gün bildirimi, işverenler tarafından işçinin 30 günden az çalışması durumunda bağlı olunan SGK’ya bir evrak ile yapılır. Bu bildirim her ay eksik gün bildirim formu ve eksik gün nedenini gösteren belge ile yapılır.

Şubat ayında kaç gün vardır?​

Şubat ayında kaç gün vardır?
Diğer aylar 30 ile 31 günden oluşurken şubat ayı 28 günden oluşmaktadır. Belli yıllarda şubat ayı 29 gün olsa da şubat ayı genel olarak 28 günden oluşmaktadır.

Şubat ayı neden 28 gün?​

Şubat ayı neden 28 gün?
Yılın 12 ayından birisi olan şubat ayı dört yılda bir 29 gün çekiyor. Her 4 yılda bir 365 gün 6 saatten artan saatlerin toplamı 1 gün ediyor. Bu da şubat ayının 4 yılda bir 29 gün çekmesine sebebiyet veriyor. Yılın son iki basamağı 4’e tam bölünüyorsa 29, tam bölünmüyor ise 28 gün çeker.

2022 3 günlük rapor parası ne kadar?​

2022 yılında asgari ücretle çalışan bir işçi ya da sigortalı hastalandığında rapor alırsa ayaktan tedavilerde günlük 111,2 TL, yatarak tedavilerde 83,4 TL rapor parası alacaktır. Örneğin; 3 günlük rapor alıp işe gitmeyen asgari ücretli 3 günün sadece 1 gününün rapor parası …

10 gün rapor kac tl 2022?​

10 gün rapor kac tl 2022?
Buna halk arasında “rapor parası” denir. SGK’nın yayımladığı genelgede rapor parasının 2022 yılı itibarıyla, ayakta tedavilerde 166 lira 80 TL kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olduğunu açıkladı.

Eksik gün bildirimi nasıl yapılır 2021?​

Eksik gün bildirimi nasıl yapılır 2021?
 
Merhaba, eksik gün bildiriminin nasıl yapılacağına dair 2021 yılı ile ilgili bilgiye ulaşmak için SGK'nın resmi websitesindeki güncel bilgileri kontrol etmenizi öneririm. Genel olarak eksik gün bildirimi, işverenler tarafından işçinin 30 günden az çalışması durumunda bağlı olunan SGK'ya bir evrak ile yapılır. Bu bildirim her ay eksik gün bildirim formu ve eksik gün nedenini gösteren belge ile yapılabilir. Ancak, değişiklikler veya güncellemeler olabileceğinden dolayı SGK'nın resmi kaynaklarından doğrulamak her zaman en sağlıklı yöntem olacaktır.
 
Geri
Üst