AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Su uzun sure beklerse ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.060
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Su uzun süre beklerse ne olur?​

Pet veya cam şişelerde beklemiş sularda kolera, salmonella gibi bakteriler, amip gibi parazitler, rotavirüs, Hepatit A ve E gibi virüsler bulaşabileceğini belirten Uzm. Dr. Bengisu Ay, “Hepsinin ortak bulgusu bulantı kusma ve ishaldir. Arabada uzun süre beklemiş su tekrar kullanılmamalı” dedi.

Su ne kadar dayanır?​

Damacanalar dışında diğer içme sularının ambalajları tek kullanımlıktır. Damacana ambalajlar, dolum ve taşıma esnasında kaza ile kırılmadığı sürece ilgili mevzuatına göre 75 defa dolum yapılabilir veya en fazla üç yıl kullanılmaktadır. Damacana ambalajlarda 3 ay, Pet ambalajlarda 2 yıla kadar raf ömrü verilmektedir.

Beklemiş su bozulur mu?​

Beklemiş su bozulur mu?
Açılan pet şişe ve damacanaların içerisinde uzun süre tüketilmeyi bekleyen ya da bardağa koyulan, fakat uzun süre içilmeyen sular bu sırada bayatlayabilir. Üstelik suyun bekletilmesinin sonucu sadece bayatlaması değil. Çünkü suyun içerisinde bulunan bakteri gibi zararlı canlılar üremeye başlayabilir3.

Su bayatlar mı?​

Açılmış pet şişe ve damacanaların içerisindeki suyun uzun süre tüketilmemesi durumu suyun bayatlamasına neden olacaktır. Bunun yanı sıra su sadece bayatlamakla kalmaz, içerisinde sağlığımızı tehdit edebilecek zararlı maddeler oluşmaya başlar. Plastikte yer alan bazı kimyasallar zamanla şişelenmiş suya karışabilir.

Buzdolabında su bozulur mu?​

💧 – bozulurmu.com….Su bozulur mu?
AÇILMIŞ | Oda Sıcaklığında | Buzdolabında
Şişe su | 2-3 saat | 3-5 gün
Maden suyu | 2-3 saat | 2-3 gün

Uzun süre bekleyen su bozulur mu?​

Uzun süre bekleyen su bozulur mu?

Tarihi geçen su içilir mi?​

Tarihi geçmiş sular sağlık için zararlı değil. Ancak unutulmaması gereken eski tarihli suların herhangi bir fayda da sağlamayacağı. Çünkü plastik şişelerin içinde sunulan sularda farklı bir risk söz konusu; polietilen, terefitalat gibi maddeler plastik şişelerden sulara geçebiliyor.

Tarihi geçmiş su zehirler mi?​

Su bayatlar mı Bayatlamaz mı?​

Su bayatlar mı Bayatlamaz mı?
Bunun yanı sıra su sadece bayatlamakla kalmaz, içerisinde sağlığımızı tehdit edebilecek zararlı maddeler oluşmaya başlar. Plastikte yer alan bazı kimyasallar zamanla şişelenmiş suya karışabilir. Bu durum sağlığınıza zarar verebilir. Bayatlamış su tüketilmesi durumunda ciddi sağlık sorunları meydana gelebilmektedir.
 
Su uzun süre beklerse ne olur sorusuna Uzm. Dr. Bengisu Ay'ın verdiği cevaba göre, pet veya cam şişelerde bekleyen suların içerisine kolera, salmonella gibi bakteriler, amip gibi parazitler, rotavirüs, Hepatit A gibi virüsler bulaşabilir. Bu durum bulantı, kusma ve ishal gibi belirtilere yol açabilir. Arabada uzun süre beklemiş suyun tekrar kullanılmaması önemlidir.

Su ne kadar dayanır sorusuna verilen cevapta, damacana dışındaki içme sularının ambalajlarının tek kullanımlık olduğu belirtilmektedir. Damacana ambalajların ise belirli mevzuatlara göre 75 defa dolum yapılabilir veya en fazla üç yıl kullanılabilir. Damacana ambalajlarda raf ömrü 3 ay, pet ambalajlarda ise 2 yıla kadar verilmektedir.

Beklemiş su bozulur mu sorusundaki cevaba göre, açılan pet şişe veya damacanaların içerisinde uzun süre bekleyen veya içilmeyen sular bayatlayabilir. Bu durum sadece suyun bayatlaması ile de sınırlı değildir; suyun içerisinde bulunan zararlı canlılar da üremeye başlayabilir.

Su bayatlar mı sorusuna verilen cevapta, açılmış pet şişe veya damacanaların içerisindeki suyun uzun süre tüketilmemesi durumunda suyun bayatlayabileceği ve içerisinde sağlığı tehdit edebilecek zararlı maddeler oluşabileceği belirtilmektedir. Bu durumda suyun sağlığa zarar verebileceği vurgulanmaktadır.

Buzdolabında su bozulur mu sorusundaki cevaba göre, şişe suyun oda sıcaklığında 2-3 saat, buzdolabında ise 3-5 gün bozulmadan tüketilebileceği belirtilmektedir. Maden suyu ise oda sıcaklığında 2-3 saat, buzdolabında 2-3 gün bozulmadan tüketilebileceği ifade edilmiştir.

Tarihi geçen su içilir mi sorusuna verilen cevapta, tarihi geçmiş suların sağlık için zararlı olmadığı ancak herhangi bir fayda da sağlamayacağı belirtilmektedir. Eski tarihli suların içerisindeki plastik şişelerden sulara geçebilecek bazı kimyasalların sağlığa zarar verebileceği vurgulanmaktadır.

Son olarak, su bayatlar mı sorusuna verilen cevapta, suyun sadece bayatlamakla kalmayıp içerisinde sağlığı tehdit edebilecek zararlı maddelerin oluşabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle bayatlamış suyun tüketilmesi durumunda ciddi sağlık sorunları meydana gelebileceği uyarısı yapılmaktadır.
 

Similar threads

Geri
Üst