AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Su Uctu Selalesi kac metre?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Su Uçtu Şelalesi kaç metre?​

Çataltepe mevkiinde, Muradiyesarnıç köyü yakınlarında, Karadere altındaki fay hattının çökmesi ile oluşmuştur. Granit metamorfik kayalar üzerinden akan şelale 464 metre rakıma sahiptir. Ayrıca şelaleden 5 km boyunca Sünlük Mahallesine kadar küçük şelalelerin bulunduğu 3 doğal oluşumlu şelale bulunmaktadır.

Tortum Şelalesi dünyanın kaçıncı büyük Şelalesi dir?​

Afrika’daki Zambezi Nehri üzerindeki Vietorio Şelalesi 120 metre yükseklik ile dünyanın en yüksek şelalesi, A.B.D. ‘nde Erie Gölü ile Ontario Gölü arasındaki Niagara Şelalesi 51 metre yükseklik ile ikinci, 48 metre yükseklik ile dünyanın üçüncü yüksek şelalesi Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesidir.
Tortum Şelalesi açık mı?
Işıklandırılan Tortum Şelalesi, 24 saat gezilebiliyor.

Suuçtu Şelalesi Ne zaman gidilir?​

Suuçtu Şelalesinin en gür aktığı zaman ise Şubat-Mart dönemidir. Şelalenin denizden yüksekliği ise 464 metredir. Suuçtu Şelalesi, kahvaltı yapmak veya mangal yakmak isteyenler için oldukça geniş bir alana sahip olup ayrıca çam ağaçlarının altında piknik alanı ve piknik masaları da mevcuttur.

Suuçtu Şelalesi otobüsle nasıl gidilir?​

Aynı zamanda da Osmaniye Güzergahına giden D/20 numaralı otobüsle bu alana gidebilirsiniz. Bursa ili içerisinde bulunan Suuçtu Şelalesi, özel yapısı sayesinde kişilerin sıklıkla ziyaret ettiği gezi alanlarından biridir.
Tortum Şelalesi kaça kadar açık?
Tortum Şelalesi Ziyaret Saatleri Tortum şelalesine haftanın her günü gidebilirsiniz.

Tortum Şelalesine ne oldu?​

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday gösterilen Tortum Şelalesi, bir süredir susuz kalmasının ardından yeniden “can suyu”na kavuştu. Şelaleye su sağlayan kanallarda tadilat ve çalışmalardan dolayı 15 Şubat’ta tamamen suyu kesilen Tortum Şelalesi’nde yeniden su akmaya başladı.

Suuçtu Şelalesi ziyarete açık mı?​

Suuçtu Şelalesi Özellikleri Bursa ili içerisinde bulunan Suuçtu Şelalesi, özel yapısı sayesinde kişilerin sıklıkla ziyaret ettiği gezi alanlarından biridir. Her mevsim rahatlıkla gidilebilecek olan bu alan, özellikle doğa fotoğrafı çekmek isteyen kişilerin tercih edebileceği yerlerden biridir.
Suuçtu Şelalesi Hangi ilçeye bağlı?
Suuçtu Şelalesi, Bursa ilinin Mustafa Kemal Paşa ilçesinde bulunmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık olarak 18 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Şelale yaklaşık olarak 38 metre yükseklikten akmaktadır. Şelale Karadere isimli derenin altında bulunan fay hattının kırılması sonucu meydana gelmiştir.

Suuçtu Şelalesi hangi otobüs gider?​

Bu Otobüs hatları Suuçtu Şelalesi Kemalpaşa yakınından geçiyor: B7, G1, T4.

Geri