Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Su tasarrufu nasıl yapılır kısaca madde madde

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Su tasarrufu nasıl yapılır madde madde


Su tasarrufu yapılamsının büyük önemi vardır damlaya damlaya göl olduğunu unutmayın. Bozuk musluk ve sifonlardan damlayan su hem cebinize hem su kaynaklarına zarar verdiğini unutmamalısınız.Bozuk musluklarınızı mutlaka zamanında tamir ettirmelisiniz.



1- Üç beş parça çamaşır ya da bulaşık için makinelerinizi çalıştırmayın. Doluluk oranı ne olursa olsun makine, yıkama işlemi için aynı su miktarını kullanacaktır.

2- Sifonun bir kullanımda 10 lt su harcadığını biliyor musunuz? Peki isterseniz bu miktarı azaltabileceğinizi biliyor musunuz? Yeni teknolojilerle sifonun bir çekimde harcadığı suyu azaltabilme imkanı var. Rezervuarların boyutunu küçülterek yarı yarıya tasarruf sağlayabilirsiniz. Tabi sifonu gereksiz yere çekmemekte önemli bir konu!

3- Görünüme önem verirken bilinçsizce doğaya zarar vermeyin. Sifonu çektiğinizde klozeti temizlemek ya da suyu renklendirmek için kullandığınız maddeler kanalizasyona karışır. Bu da kirliliğe sebep olur.

4- Makineniz varsa bulaşıkları elde yıkamak yerine, bulaşık makinesinde yıkamayı tercih edin. İlla elde yıkamanız gerekiyorsa akan her damla suyun hayat olduğunu unutmayın ve israftan kaçının.

5- Günlük işlerinizi yaparken (traş olmak, diş fırçalamak, el ve yüz yıkamak) ihtiyacınızdan fazla su akıtmamaya özen gösterin.

6- Temizlikte doğal ürünleri tercih edin. Doğal temizlik ürünleri hem daha az suyla durulanabilir hem de doğaya zarar vermez.

7- Bahçeniz varsa sulama yapmak için buharlaşmanın az olduğu zamanları tercih edin. Sabah erkenden ya da akşamüstü vakitleri sulama için uygundur.

8- Otomobiliniz varsa temizliğini kova ve bezle yapabilirsiniz. Hortumla yapacağınız yıkama işleminde litrelerce su harcayacağınızı unutmayın.

9- Meyve, sebze yıkarken kap kullanmayı tercih edin. Kaba dolan suyla çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.
 
Geri
Üst