Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Su sayaci nasil doner?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Su sayacı nasıl döner?​

Su sayacının sürekli dönmesinin nedeni bir çok nedene bağlanabilir. Su tesisatındaki su kaçakları, su sayacının bozulmuş olması, açık unutulan musluklar veya klozetin vanalarının tam kapatılmaması su sayacının hızlı dönmesinin nedenleri arasında gösterilebilir.
Ne zaman su içilmez?
1 – Banyodan sonra su içilmez, içilirse organlar yaşlanır. 2 – Acı yedikten sonra su içilmez, içilirse reflü, gastrid ve bağırsak rahatsızlığı yapar. 3 – Uyku arasında içilmez, çünkü beyni etkiler. 4 – Meyveden sonra içilmez, içilirse asit ortaya çıkar.

Su saati nedir nasıl çalışır?​

Su saati, suyun düzenli biçimde su miktarının ölçüldüğü bir kabın içine veya kaptan dışarıya akmasına dayanan bir saat türüdür.
Saat kaçtan sonra su içilmez?
Ayrıca midenin gıdaları sindirme süreçlerini bozabileceği ve hazmedecek gıdaların kalitesini azaltabileceği için de yemek yerken, hatta hemen öncesi ve sonrasında su içmemenizde fayda var. Prensip olarak yemekten yarım saat önce ve yarım saat sonrasına kadar su içmeyin.
Su sayacının bozuk olduğunu anlamanın en kolay yolu sayacın normalden daha fazla dönmesidir. Sayacın bozuk olup olmadığını anlamak veya su kaçağı olup olmadığını anlamak için; dış tesisatın vanalarını kapatınız, eğer vanaları kapattığınız halde halen sayaç dönüyorsa kesin olarak su sayacınız bozulmuş demektir.
Neden sonra su içilmez?
Tatlı yedikten sonra su içmek şekerin yükselmesine sebep olur. Banyodan sonra su içmek, organların yaşlanmasına sebebiyet verir. Koşup yorulduktan sonra su içmek,karaciğer ve dalağın büyümesine neden olur. Acı yedikten sonra su içmek,reflü ve gastrite neden olur.

Kaç dakikada bir su içilmeli?​

Birçok uzmana göre; gün içinde 8 defa olmak üzere toplam 2 litre içilmelidir. Ancak bazı sağlık uzmanları vücudun ihtiyaç duyduğu zamanlarda diğer bir deyişle susama duygusu yaşandığında su içilmesini önerir. Bir diğer görüş ise gün içinde ihtiyaç duyulmasa bile birkaç damla içmek gerektiğini vurgular.
Su sayacı nasıl alınır?
1. Abone İşleri Daire Başkanlığının ilgili Şube Müdürlüğüne başvurulur. 2. Sistemden çıktısı alınan basılı dilekçe aboneye imzalatılır. 3. Abonelik için başvurulan adrese keşif yapılarak tesisatın uygunluğunun kontrolü yapılır ve tahmini keşif bedeli hesaplanır.

Su saati nasıl yapılır?​

- ADIM. KES. İlk olarak kabaca şişenin ortasını bulun, sonra makas yardımıyla şişeyi dikkatli bir şekilde ikiye kesin.
- ADIM. YERLEŞTİR. Sonra, şişenin üst yarısını ters çevirin ve alt yarısının içine yerleştirin ki şişe kapağı aşağı bakıyor olsun.
- ADIM. BOŞALT. Suyu şişenin üstüne boşaltın ve zaman tutmaya başlayın.
En son ne zaman su içilir?
İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.
Su sayacının arızalanması, okunamaması ,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim işlemi gerçekleşir. Abone İşleri Dairesi bürolarına veya 185’i arayıp başvuru yapılır. Sayaç değişimi iş emri hazırlanır.
Su sayaç ücretini kim öder?
Sayaç değişim bedelleri konusunda ödeme yapacak taraf yasal olarak abonenin kendisidir. Eğer kiracı elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini kendi ismine çevirmişse ana borçlu olacaklardır.
 
Geri
Üst