Su sayaci nasil acilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Su sayacı nasıl açılır?​

Aslında temel prensip sağ tarafa yani saat yönünde kapanmasıdır. Su vanasını açmak için de saat yönünün tersine yani sola çevrilir.

Evde su saati nasıl yapılır?​

- ADIM. KES. İlk olarak kabaca şişenin ortasını bulun, sonra makas yardımıyla şişeyi dikkatli bir şekilde ikiye kesin.
- ADIM. YERLEŞTİR. Sonra, şişenin üst yarısını ters çevirin ve alt yarısının içine yerleştirin ki şişe kapağı aşağı bakıyor olsun.
- ADIM. BOŞALT. Suyu şişenin üstüne boşaltın ve zaman tutmaya başlayın.
Su saati dik takılır mı?
Sayaç arızalarının sebebi, %50 den fazla sıvının içindeki yabancı maddelerdir. Sayaç montajında dikkat edilmesi gereken ön önemli kural, sayacın zemine paralel ve kolona dik olmasıdır.
Su saatindeki kilit nasıl açılır?
İSKİ Alo 185 servisi 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Tüm telefonlardan 185’i tuşlayarak İSKİ Alo 185 Servisi’ne ulaşabilirsiniz.

Elektrik sayacı ücretli mi?​

Buna göre elektrik aboneleri, yeni sayaçlar için ücret ödemeyecek. Eski veya arızalanan sayaçlar ise 1 TL’ye dağıtım şirketine devredilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) hazırladığı yeni yönetmelik ile elektrik sayaçlarının değişimi yeniden düzenleniyor.

Su sayacı alırken nelere dikkat edilmeli?​

Sayaç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Su saati nasıl değiştirilir?
Abone İşleri Dairesi bürolarına veya 185’i arayıp başvuru yapılır. Sayaç değişimi iş emri hazırlanır. Sayaç değişimi için başvurulan adreste, saha ekipleri tarafından su sayacı söküm-takım işlemi gerçekleştirilir. Sökülen sayaç üzerinde endeks ile son fatura arasında endeks farkı olursa ,endeks farkı tahakkuk edilir.

Geri