AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Su samuru Saldirir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Su samuru Saldirir mi?​

Bu dev su samuru başından kuyruğuna 2 metreye ulaşabiliyor. Beslenmek için ilk tercihleri balıklar olan bu hayvanlar 8 kişilik çeteler halinde avlanıyor ve tehdit hissettiklerinde insanlara saldırabiliyor. 1,5 metrelik bir timsahı 45 dakikada bitirebilen bu hayvanlara da çok fazla dikkat edilmesi gerekiyor.

Su samuru nasıl bir hayvandır?​

Su samuru nasıl bir hayvandır?
YAVRUSUNU SIRT ÜSTÜ YÜZERKEN EMZİRİR DELİORMAN ; Su samuru (Lutra lutra), sansargiller familyasından, nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil bir memelidir. Su kenarlarında kazdığı çukurlarda yaşar, yuvası karada olmakla beraber girişi su altındandır. Suda ustalıkla yüzer. Balık, kurbağa avlar.

Su samuru neye yarar?​

Bazı ülkelerde balıkçılar tarafından ehlileştirilerek balık avında kullanılır. Çoğunlukla yalnız dolaşır ve gece avlanır. Oynamayı ve suda sırtüstü yüzmeyi çok sever. Amerika’nın kuzey okyanus kıyılarında yaşayan deniz samurunun (Lutax lutris) derisi gayet makbul ve kıymetlidir.

Türkiyede su samuru var mı?​

Türkiyede su samuru var mı?
Su samurlarının (lutra lutra) sayıları hem Türkiye’de hem de dünyada hızla azalmaktadır. Bu nedenle CITES Sözleşmesinin Ek-1 kısmında, Bern Sözleşmesinin Ek-2 kısmında koruma altına alınmış ve tehlike altında olarak sınıflandırılmıştır.
Su samurları neden el ele tutuşarak uyurlar?​
Su samurlarının el ele tutmasının nedeni, uyurken denizde birbirleri kaybetme korkusudur. El ele tutuşmasının bir diğer nedeni, kendilerini yırtıcılardan ve avcılardan korumaktır.

Su samuru ne sever?​

Su samuru ne sever?
Her büyüklükteki nehir ve ırmaklar su samurunun yaşama alanı olabilmektedir. Beslenmelerinde esas gıdalarını başta balıklar olmak üzere, kurbağa türleri ve bazı crustacea türleri oluşturur. Hatta su kuşları ve yumurtalarını da yerler.

Karadeniz’de su samuru var mı?​

Seyrek olmakla birlikte, deniz suyundan tatlı suya çok değişik habitatlarda yaşayan su samuru, ülkenin her tarafında bulunmaktadır. Yeni çalışmalarla, su samurunun Doğu Karadeniz bölümünde deniz ortamını kullanan populasyonları ortaya konmuştur.
 
Su samuru, genellikle balıklarla beslenen, nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil bir memeli hayvandır. Bu hayvanlar 8 kişilik çeteler halinde avlanabilir ve tehdit hissettiklerinde insanlara saldırabilirler. Su samuru timsah gibi büyük hayvanları bile avlayabilir ve dikkat edilmesi gereken tehlikeli hayvanlar arasında yer alabilir.

Su samurları bazı ülkelerde balık avında ehlileştirilerek kullanılır ve genellikle yalnız dolaşıp gece avlanırlar. Oynamayı ve suyun üstünde sırt üstü yüzmeyi severler. Derileri kıymetli olan deniz samurları da bulunmaktadır.

Türkiye'de su samurlarının (Lutra lutra) sayıları hem Türkiye'de hem de dünyada hızla azalmaktadır. Bu nedenle koruma altına alınmış ve tehlike altında olarak sınıflandırılmışlardır. Su samurlarının el ele tutuşarak uyumasının nedeni, denizde birbirlerini kaybetme korkusu ve avcılardan korunma içgüdüsü olabilir.

Su samurları her büyüklükteki nehir ve ırmaklarda yaşayabilirler. Beslenmelerinde balıkların yanı sıra kurbağalar, kabuklular, su kuşları ve yumurtaları da tercih edebilirler. Ülkemizde Karadeniz'in Doğu bölümünde deniz ortamını kullanan su samuru populasyonları olduğu bilinmektedir.
 
Geri
Üst