AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Su gibi corba nasil koyulastirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Su gibi çorba nasıl koyulaştırılır?​

PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.

Çorbaya sonradan su katılır mı?​

İyi bir çorbanın lezzeti kadar dokusu da kıvamlı olmalı. Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.
Domates çorbası sulu olursa ne yapılır?
Çorba Sulu Oldu, Ne Yapmalıyım?
- Çorbanızın türüne göre çorbanızın içine uygun olacak bakliyatı ekleyebilirsiniz.
- Meyane yaparak çorbanıza kıvam verebilirsiniz.
- Çorbaya kıvam vermek için tereyağı ve unu tavada kavurun.
- Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak uçurabilirsiniz.
Çorbanın kıvamı nasıl olmalı?
Çorbalarınıza un veya nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz. Ancak miktarını doğru ayarlamalısınız. Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz.

Mercimek çorbası biraz sulu olursa ne yapılır?​

Çorbanızın içerisine rendelenmiş veya çok minik doğranmış patatesler ilave edebilirsiniz. Patatesler piştikçe çorbanıza kıvam verecek ve içerisindeki nişasta sayesinde daha yoğunlaşmasını sağlayacaktır. Sululuk miktarına bağlı olarak 1 büyük boy ya da 2 adet orta boy patates ilave etmeniz yeterli olacaktır.

Çorbaya ne kadar su katılır?​

Çorbaya eklenen un, patates, havuç gibi malzemeler çorbaya daha fazla su eklenmesini gerektirir. Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır.
Pişmiş çorba nasıl koyulaştırılır?
Ekşi olan domates çorbası nasıl tatlandırılır?
Pişerken içerisine 1 tatlı kaşığı toz şeker de domatesin ekşiliğini almada katkıda bulunacaktır mutlaka eklemenizi öneririm.

Mercimek çorbası nasıl koyulaşır?​

Mercimek çorbasının kıvamı nasıl olmalı?​

Eğer ki yoğun kıvamda bir mercimek çorbası içmek istiyorsanız kavurduğunuz bir miktar un ve tereyağını çorbaya ekleyerek yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz. Yoğun kıvamlı bir çorba istemiyorsanız ve çorbanız yanlışlıkla koyu olduysa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbaya ideal bir kıvam kazandırabilirsiniz.
Katılaşan çorbaya ne yapılır?
Aslında çorba yaparken suyu baştan az koymak lazım, eğer ki çok yoğun olursa içine temiz kaynar su katarak sulandırmak mümkün. Suyu fazla oldu diyorsak, içine yavaş yavaş katacağınız beyaz un, çorbanızın yoğunlaşmasına yardımcı olacaktır.
2 su bardağı mercimeğe ne kadar su konulur?
2 su bardağı kırmızı mercimeği musluğun altında bir süzgeç yardımıyla çok iyi bir şekilde yıkayın. Yıkadığınız mercimeği tencereye koyun. Kavurduğunuz soğan ve havuçlarla birlikte mercimeği 5-8 dakika arası kavurmaya devam edin. 4 bardak sıcak suyu mercimeklerin üzerine dökün.
 
Geri
Üst