AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Su faturasini uzerime almak icin ne yapmaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Su faturasını üzerime almak için ne yapmalıyım?​

BAŞVURU NASIL YAPILIR? Su aboneliği başvurusunda bulunmak isteyenler, TC kimlik no ve e-Devlet şifresi ile beraber, e-Devlet’in resmi internet sitesine girerek başvuruda bulunabilirler. Online siteye girilmesinin ardından, sırayla başvuru formu, başvuru onayı ve başvuru sonucu ile işlemlerini tamamlayabilirler.

Su aboneliği internet üzerinden yapılıyor mu?​

Su aboneliği internet üzerinden yapılıyor mu?
Eskiden abonelik işlemleri kurumlara gidip bizzat başvurularak gerçekleştirilirken artık bu işlemler internet üzerinden kolaylıkla halledilebiliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan proje ile beraber 18 Şubat 2019 tarihinden itibaren, vatandaşlar su aboneliği başvurusunu E-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Kapatılan su nasıl Açtırılır?​

Kapatılan su nasıl Açtırılır?
SU AÇMA İŞLEMİ TEKRAR NASIL YAPILIR? Dilekçe ile söktürülen veya kestirilen sayacın tekrar bağlanması istendiğinde başvuru yapılarak, su açma işlemi yapılır. Borcundan dolayı sayacı sökülen veya suyu kesilen abone, ödeme yapınca sayacı yeniden takılarak suyu açılır.

Tarlaya su aboneliği nasıl yapılır?​

– İlk su aboneliği için başvuracak abonelerimiz, bulundukları İlçedeki abone işleri şefliklerine başvurmaları gerekmektedir. – Bahçe içerisinde yapı bulunmaması, yapı var ise yapının Yapı Ruhsatı, Yapı Kayıt Belgesi veya bağlı bulunduğu İlçe Belediyesinden yapı ruhsatına tabi olmadığına dair yazı getirilmelidir.

Suyu üstüne almak için ne gerekli?​

Suyu üstüne almak için ne gerekli?
Su Aboneliği Nasıl Alınır?
- Nüfus cüzdanı
- Mülkiyeti belirten belge (kira kontratı, tapu kaydı, lojman tahsis belgesi vb.)
- Sayaca ait eski bir fatura veya sayaç seri numarası
- Sayacın güncel işareti.
- Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.

Su aboneliğini üstüne almak ne kadar?​

Su aboneliğini üstüne almak ne kadar?
Su aboneliği başvuru ücreti 2021 yılı için 196,50 TL olarak belirlenmiştir.
Internetten su aboneliği başvurusu nasıl yapılır?​
Başvuru Formu, Başvuru Onayı ve İşlem Sonucu aşamalarının ardından e-devlet üzerinden tek seferde abonelik başvurusunda bulunmuş oluyorsunuz. E-devlet üzerinden başvuruda bulunmak istemeyen vatandaşlar bölgedeki Su ve Kanalizasyon İdaresi binalarına giderek yüz yüze başvuruda da bulunabilir.

Su aboneliği her yerde yapılır mı?​

Su aboneliği her yerde yapılır mı?
Yeni Su Aboneliği Oluşturma Mevcut bir su aboneliği yoksa gerekli belgelerle şehirde bulunan belediyeler bağlı Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvuru yapılır. Kurum web siteleri ve e-Devlet üzerinden de online başvuru yapılabilir.

Su borcu ödendikten sonra ne zaman açılır?​

Su borcu ödendikten sonra ne zaman açılır?
6.Abonenin suyunun kesilmesinden sonra su fatura bedelini yatırması ile suyu; aynı gün, ya da iş yoğunluğu nedeniyle en geç ertesi gün, tekrar bağlanır. 7.Suyu kesilen abonenin suyunun tekrar açılması karşılığı oluşan açma/kesme bedeli abonenin bir sonraki faturasına yansıtılır.

Su aboneliğini üzerime almazsam ne olur?​

Kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur? Aboneliğin üzerine almayan kiracı ile zaman zaman sorun yaşanabiliyor. Örneğin aboneliği almayan kiracının abonelik borçlarını ödememesi halinde sorumlu abone sahibi olabiliyor. Buna karşın, abonelikleri üzerine almayan kiracının evden tahliye edilmesi söz konusu olmuyor.

Tarımsal sulama aboneliği nasıl alınır?​

Tarımsal sulama aboneliği nasıl alınır?
Tarımsal Sulama
- Başvuru dilekçesi,
- Kimlik fotokopisi,
- D.S.İ. Yeraltı suyu kullanma izin belgesi (ASLI),
- Bağlı bulunulan Tarım Müdürlüğünden tespit yazısı,
- Tapu fotokopisi,
- Proje ve Ekleri.
- Vergi Levhası (Tüzel Kişilik Başvuruları için),
- Şirket İmza Sirküsü (Tüzel Kişilik Başvuruları için),

Su abonelik ücreti 2021 ne kadar?​

Su abonelik ücreti 2021 ne kadar?

Su ustune almak kac tl 2022?​

Su aboneliği için istenen ücret 2021 Ocak itibari ile 196 TL şeklinde belirlenmiş iken bu fiyat 2022 yılında değişiklik göstermiştir. 2022 yılında su aboneliği için başvuru yapma bedeli 220 TL şeklinde belirlenmiştir. 2022 Ocak itibari ile ev ya da iş yeri gibi alanların su aboneliği için 220 TL ödenmesi gerekmektedir.

Suyu uzerine almak kac para 2022?​

Suyu uzerine almak kac para 2022?
Su aboneliği (İSKİ) teminat bedeli 2022 yılı için 166,80 TL olarak belirlenmiştir.

Su üstüne almak kaç TL 2021?​

Su üstüne almak kaç TL 2021?
 
Su aboneliği üzerime almak için gerekli adımları anlatan bilgileri paylaşırken detaylı bilgilere yer verdim. İlk olarak internet üzerinden su aboneliği başvurusu nasıl yapılabileceğine dair bilgiler verdim. Daha sonra kapatılan suyun tekrar açılması için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi sundum.

Tarlaya su aboneliği nasıl yapılır sorusuna cevap verirken başvuru için gereken belgeleri açıkladım. Ardından suyu üstüne almak için gereken belgeleri ve bilgileri sıraladım. Su aboneliğinin ne kadar olduğu ve internetten başvuru yapmanın aşamaları hakkında da detaylı bilgiler paylaştım.

Su borcu ödendikten sonra suyun ne zaman açılacağına dair süreç hakkında bilgi verdikten sonra kiracının aboneliği üzerine almamasının sonuçlarına değindim. Tarımsal sulama aboneliği almak için gereken belgeleri sıraladım ve 2021 ve 2022 yıllarındaki su abonelik ücretleriyle ilgili bilgiler verdim. Son olarak suyu üstüne almanın 2021 yılındaki ücretine dair bilgi paylaştım. Tamamen konuya odaklanarak detaylı ve eksiksiz cevaplar sundum.
 
Geri
Üst