AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Su cicegi hastasi yikanabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Su çiçeği hastası yıkanabilir mi?​

SUÇİÇEĞİNE BANYO İYİ GELİR Mİ? Anne ve babalar suçiçeği hastalığı geçiren çocuklarını ılık suyla banyo yaptırabilir. Fakat hastalığı kaptıktan 3 gün sonra banyo tavsiye edilir. Çünkü yıkanma ve kurulanma sırasında içi sıvı dolu kabarcıkların patlaması, yaraların enfeksiyon kapmasına sebep olabilir.

Yetişkinlerde su çiçeği kaç günde geçer?​

Suçiçeği, zoster virüsünün neden olduğu yüksek bulaşıcı bir enfeksiyondur. Rahatsızlık çoğu insanda 1-2 hafta içinde iyileşir.

Su çiçeği aşısı olduktan sonra su çiçeği olur mu?​

Su çiçeği aşısı olduktan sonra su çiçeği olur mu?
En sık yan etkisi aşı sonrası su çiçeği döküntüsü gibi döküntülerin görülmesidir. Döküntü 5-26 gün sonra görülür. Aşıdan sonra ilk 2 hafta içinde yaygın döküntü olursa hastalıktan şüphelenilmelidir. Ateş de görülebilir.

Su çiçeği iyileştiğini nasıl anlarız?​

Su çiçeği iyileştiğini nasıl anlarız?
İlk üç günü yüksek ateş ve halsizlik şiddetli bir şekilde görülür. Ardından doğru tedavi yönteminin etkisiyle su dolu kızarıklıkların kuruyup dökülmesiyle hastalık iyileşme sürecine girer.

Su çiçeği geçirmiş biri taşıyıcı olabilir mi?​

Su Çiçeği Nasıl Bulaşır? Su çiçeği, virüsü taşıyan kişi ile yakın temasta olan kişilere kolayca yayılabilen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalar, ciltte döküntüler görülmeye başlamadan 1-2 gün önce virüsü bulaştırmaya başlar. Bulaştırıcılık, tüm döküntüler kabuk bağlayana kadar devam eder.

Su çiçeği olan kişi nelere dikkat etmeli?​

Çocuğa hafif ılık su ile banyo yaptırılabilir. Yaklaşık 7 gün süren hastalık, 3 gün kadar ateş yapmaktadır. Daha ağır olan vakalarda hastaneye başvurulmalıdır. Bağışıklık sistemi kuvvetli ise yalnızca kaşıntı ve bakteri ile enfeksiyon olmasın diye losyon ve kremler kullanılır.

Yetişkinlerde su çiçeği iz bırakır mi?​

Yetişkinlerde su çiçeği iz bırakır mi?
İçindeki berrak sıvı 12-24 saat içinde bulanıklaşır ve üzeri kabuk bağlayarak kahverengi pullar halinde dökülür. Kendiliğinden bu olaylar gelişirse hiçbir zaman iz bırakmaz.

Su çiçeği en çabuk nasıl geçer?​

Su çiçeği en çabuk nasıl geçer?
Su çiçeği hastalığında döküntü dönemi genelde 7 gün sürer. Tedavide 1-3 gün süren ateş için ateş düşürücü kullanırız. 7-10 gün süren bir kaşıntı için antihistaminik bir ilaç kullanılabilir. Su çiçeğinin bulaşıcılığı döküntü ortaya çıkmadan bir hafta önce, döküntü çıktıktan sonra da 1 hafta sürmektedir.

Su çiçeği aşısı en geç ne zaman yapılır?​

Bu nedenlerle Kanada, Dubai, Katar gibi bazı ülkelerde 12. ayda yapılan ilk aşıdan 6-12 ay sonra 2. doz suçiceği aşısı yapılmaya başlanmıştır. İstanbul Pediatri Merkezi olarak bizler de Su çiceği aşısının ilk dozunun 12-15. aylar arası, 2. dozunun da 24-36. aylar arası yapılmasını öneriyoruz.

Su çiçeği bulaşma süresi kaç gündür?​

Bulaşıcılık bütün döküntüler kabuklanana kadar devam eder. Bunun da ortalama süresi 7 gündür. Hastalık bu döküntülerle ve doğrudan temasla da bulaşabilir. Suçiçeğinin kuluçka süresinin 15-21 günde tamamlanır.

Su çiçeğinin çabuk geçmesi için ne yapılmalı?​

Su çiçeğinin çabuk geçmesi için ne yapılmalı?
Bunun dışında kaşıntılar için ise sürülerek kullanılan kaşıntı gidericiler kullanılır. Kişinin bağışıklık sistemi baskılanmış ise anti viral tedavi başlanır. Ayrıca hastanın günlük olarak banyo yapması önerilmektedir. Bu durum hem kaşıntıyı azaltacak hem de mikrop kapılmasını engelleyecektir.

Su çiçeği bulaşıcılığı ne zaman biter?​

Su çiçeği bulaşıcılığı ne zaman biter?
Hastalığın bulaşıcılık süresinin döküntüler çıkmadan 1-2 gün önce başlar . Bulaşıcılık bütün döküntüler kabuklanana kadar devam eder. Bunun da ortalama süresi 7 gündür.

Su çiçeği geçiren bir kişi tekrar geçirir mi?​

Su çiçeği geçiren insanların çoğu, hastalığa karşı bağışıklık kazanır. Bununla birlikte, ikinci kez su çiçeği geçirilebilir. Ancak bu çok sık görülen bir tablo değildir.
 
Su çiçeği hastalığıyla ilgili verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı ve geniş kapsamlı. Su çiçeğiyle ilgili sorulara verdiğiniz detaylı cevaplar, hastalığın belirtileri, bulaşma süresi, tedavi yöntemleri ve aşının etkileri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için oldukça aydınlatıcı olacaktır.

Su çiçeği hastalığında ılık su banyosu önerilirken, banyonun hastalığı kaptıktan 3 gün sonra yapılması tavsiye ediliyor. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken enfeksiyon riskine karşı bilgilendirici bilgiler verilmiş. Ayrıca yetişkinlerde su çiçeğinin geçme süresi ve su çiçeği aşısının etkileriyle ilgili detaylı açıklamalara da yer verilmiş.

Su çiçeği olan kişilerin nelere dikkat etmesi gerektiği, hastalığın iz bırakıp bırakmayacağı, hastalığın hızlı iyileşmesi için alınabilecek önlemler ve bulaşıcılık süresinin ne zaman sona erdiği gibi konularda da kapsamlı bilgiler paylaşılmış. Ayrıca su çiçeği hastalığını geçiren kişilerin tekrar hastalığı geçirme olasılığı hakkında bilgilendirici detaylar da verilmiş.

Verdiğiniz detaylı cevaplarla su çiçeği hastalığı konusunda merak edilen birçok konu hakkında bilgi verilmiş. Bu bilgiler sayesinde hastalık hakkında daha fazla farkındalık oluşturulabilir ve doğru tedavi yöntemleri uygulanabilir. Teşekkürler.
 
Geri
Üst