AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Su cicegi cikaran cocuk ne yememeli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.626
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Su çiçeği çıkaran çoçuk ne yememeli?​

SUÇİÇEĞİ OLAN ÇOCUK NE YEMEMELİDİR? Suçiçeği olan çocukların ağır yağlı gıdalardan, kızartmalardan ve fast food yiyeceklerden kesinlikle uzak durması gerekir. Suçiçeği olan çocuklarının bol miktarda c vitamini, kişniş, havuç çorbası, tavuk suyu çorbası tüketmeleri gerekir.

Su çiçeği kendiliğinden geçer mi?​

Suçiçeği bulaşından 2-3 hafta sonra ateş ve halsizlik gibi ön belirtiler başlar. Sonrasında kaşıntılı döküntüler oluşur. Hastalık bir süre sonra kendiliğinden geçer ya da doktor önerisiyle antiviral ilaçlarla kontrol altına alınır. Ancak deride iz kalmaması için yaraların kaşınmaması ve mikrop kapmaması gerekir.

Çocuğumuz su çiçeği oldu ise ne yapmalıyız?​

Çocuğumuz su çiçeği oldu ise ne yapmalıyız?
Daha önce herhangi bir hastalığı olmayan ve suçiçeği geçiren çocukların büyük kısmı yatak istirahatli, sıvı takviyesi ve ateş kontrolü ile tedavi edilirler. Suçiçeği geçiren çocuklarla kesinlikle aspirin verilmemelidir (Reye sendromu riski nedeniyle)!

Su çiçeği bulaşıcılığı ne zaman biter?​

Hastalığın bulaşıcılığı döküntüler ortaya çıkmadan 1-2 gün öncesi başlar ve tüm döküntüler kabuklanana kadar devam eder.

Su çiçeği bebeklerde olur mu?​

Su çiçeği döküntüleri gövdede başlar. Sonrasında ise yüz ve saçlı deriye kadar ulaşabilir. Bazı bebeklerde su çiçeği döküntüsü ağız içine kadar yayılır. Bebeklerde su çiçeği ile birlikte yüksek ateş de görülmektedir.

Su çiçeği ikinci kez çıkar mı?​

Su çiçeği ikinci kez çıkar mı?
Su çiçeği birden fazla kez geçirilebilir mi? Su çiçeği geçiren insanların çoğu, hastalığa karşı bağışıklık kazanır. Bununla birlikte, ikinci kez su çiçeği geçirilebilir. Ancak bu çok sık görülen bir tablo değildir.

Su çiçeği olan birinden nasıl korunulur?​

Eğer çocuğunuz suçiçeği olan bir çocukla bulaşıcı olduğu bir dönemde temas ettiyse ilk 72 saat içinde aşı yaptırmak onu hastalıktan koruyabilir. Bunların dışında pasif korunma yöntemi olarak Varicella-zoster immun globulin (VZIG) kullanılabilir.
 
Su çiçeği bulaşıcılığı hakkında doğru bilgiler verilmiş. Hastalığın bulaşıcılığı döküntüler ortaya çıkmadan 1-2 gün öncesi başlar ve tüm döküntüler kabuklanana kadar devam eder. Su çiçeği olan çocukların ağır yağlı gıdalardan, kızartmalardan ve fast food yiyeceklerden uzak durması önemli bir nokta. Beslenmelerine bol miktarda C vitamini, kişniş, havuç çorbası, tavuk suyu çorbası gibi besinleri dahil etmeleri önerilmiş.

Su çiçeği ikinci kez çıkabilir ancak bu durum nadir görülür. Su çiçeği geçiren insanların çoğu hastalığa karşı bağışıklık kazanır. Ancak, ikinci kez su çiçeği geçirilebilir. Bu durumla karşılaşılması pek yaygın değildir.

Su çiçeği bebeklerde de görülebilir ve döküntüleri gövdeden başlayarak yüz ve saçlı deriye yayılabilir. Bazı bebeklerde döküntüler ağız içine kadar ulaşabilir ve yüksek ateş de beraberinde görülebilir. Bu durumda yata istirahati, sıvı takviyesi ve ateş kontrolü ile tedavi edilir. Aspirin kesinlikle suçiçeği geçiren çocuklara verilmemelidir, çünkü Reye sendromu riskini artırabilir.

Su çiçeği olan birinden korunma yöntemleri arasında, temas edilen kişi suçiçeği geçiriyorsa ilk 72 saat içinde aşı yaptırmak ve Varicella-zoster immün globulin (VZIG) kullanımı sayılabilir. Bu önlemler hastalıktan korunmada etkili olabilir.
 
Geri
Üst