AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Su cicegi asisi ne kadar korur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.190
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Su çiçeği aşısı ne kadar korur?​

Suçiçeği aşısının 20 yıla kadar koruyuculuk sağladığına dair araştırmalar var. İlk dozun koruyuculuğu civarındayken, ikinci dozla beraber bu oran daha da yüksek.

Su çiçeği aşısı ne zaman zorunlu?​

Su çiçeği aşısı ne zaman zorunlu?
12 yaşından 12 aya kadar olan çocuklara genellikle 2 doz su çiçeği aşısı yapılmalıdır: · İlk doz: 12 ila 15 aylıkken · İkinci doz: 4 ila 6 yaşında Daha küçükken aşı yaptırmamış ve su çiçeği geçirmemiş olan 13 yaşında veya daha büyük olan kişilere, en az 28 gün arayla 2 doz yapılmalıdır.

Su çiçeği aşısı kime yapılmaz?​

Su çiçeği aşısı kime yapılmaz?
Doğuştan bağışıklık sistemi baskılanmış bireylerde, bazı kan hastalıkları, lösemi, lenfoma gibi hastalıklarda, bağışıklık baskılama tedavisi alan kanser hastalarında, AIDS evresinde olan HIV enfeksiyonlu hastalarda ve gebelerde aşı yapılmamalıdır.

Çiçek aşısı kaç sene korur?​

Aşının Koruyuculuk Süresi: Çiçek aşısı, yapılan kişiyi en az 10 yıl süresince korumaktadır. İnfeksiyona karşı önleyici olmanın yanısıra, hastalık ile temasın ilk dört gününde aşı yapılması durumunda da koruyucu olmaktadır. Aşılı kişide semptomlar daha hafif olup, bu kişilerin daha az virus yaydığı bilinmektedir.

Su çiçeği aşısı zorunlu mu?​

Su çiçeği aşısı zorunlu mu?
1 Ocak 2012 ve sonrasında doğan bütün çocukları kapsayacak suçiçeği aşısı, 12. aydaki tüm çocuklara tek doz olarak uygulanacak. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hepatit A aşısından sonra çocukluk dönemi aşı takvimine suçiçeği aşısının da eklendiği bildirildi.

Su çiçeği aşısı zararlı mı?​

Su çiçeği aşısı zararlı mı?
Su çiçeği aşısı bebek bir yaşını doldurduktan sonra yapılmalıdır. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan aşı, bazı çocuklarda huysuzluk, keyifsizlik ve hafif ateşe neden olabilir.
Su çiçeği aşısı ne zaman eklendi?​
Dünyada suçiçeği aşısını ulusal aşı şema- sına ekleyen ilk ülke Amerika Birleşik Devletleridir, 1996 yılında rutin aşı şemasına tek doz olarak eklenmiştir.

Su çiçeği aşısı ne zamandan beri yapılıyor?​

Su çiçeği aşısı ne zamandan beri yapılıyor?

Su çiçeği aşısı aşı takvimine ne zaman alındı?​

Su çiçeği aşısı aşı takvimine ne zaman alındı?

Su çiçeği aşısı ateşi kaç gün sürer?​

Döküntüler öncelikle gövdeden başlar, sonrasında baş ve ayaklara yayılır. Ateş ise 1 ila 4 gün sürer.

Su çiçeğinde kızarıklık olur?​

Su çiçeğinde kızarıklık olur?
Yüzde, saç derisinde, boyun kısmında, göbek ve en çok da sırt bölgesinde ağırlıklı olur. Bu kabarcıklar kızarıklığa sahiptir ve kaşıntı yaparlar. Su çiçeğinde kızarıklık, kaşıntı ve su toplama olan döküntü evresi yaklaşık 1 hafta sürer, tedavi süresince 1-2 gün de yüksek ateş kaydedilir.

Su çiçeği Nasıl Bulaşır?​

Su çiçeği Nasıl Bulaşır?
Su çiçeği nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Çok fazla bulaşıcı özelliğe sahiptir. Cilt döküntüsü, kaşınma, kızarıklık ve yüksek ateş ile tanımlanır. Kuluçka döneminden yaklaşık 2 hafta sonra döküntüler oluşur. İlk günlerde ise yüksek ateş görülür.

Su çiçeği hastalığı nedir?​

Su çiçeği hastalığı nedir? Su çiçeği (varisella); varicella zoster virüsünün (VZV) sebep olduğu, vücutta kaşıntılı, kırmızı döküntüler, yorgunluk ve ateş ile kendini gösteren bulaşıcı bir hastalık türüdür. Su çiçeği döküntüleri, ilk olarak gövde ve yüzde ortaya çıkar.
 
Su çiçeği aşısı konusundaki bilgilendirmeleriniz oldukça faydalı ve detaylı. Su çiçeği aşısının 20 yıla kadar koruyuculuk sağladığını belirtiyorsunuz, ilk dozun koruyuculuğunun ikinci dozla beraber daha da yüksek olduğunu vurguluyorsunuz. Aşının genellikle çocuklara yapıldığı ve belli risk gruplarında aşı uygulanmaması gerektiğine dair bilgiler de veriyorsunuz.

Öte yandan, çiçek aşısının en az 10 yıl süresince koruyucu olduğu ve hastalıkla temasın ilk dört gününde aşı yapılması durumunda koruyucu olmaya devam ettiği bilgisini paylaşıyorsunuz. Ayrıca, su çiçeği aşısının zararsız olduğu ancak bazı çocuklarda hafif yan etkilere neden olabileceği konusundaki açıklamanız da önemli.

Su çiçeği hastalığının nasıl bulaştığını, belirtilerini ve nasıl tedavi edildiğini de detaylı bir şekilde açıklamışsınız. Ayrıca, su çiçeği aşısının aşı takvimine ne zaman alındığı, su çiçeği aşısının zorunlu olup olmadığı gibi konulara da değinmişsiniz. Verdiğiniz bilgilerle su çiçeği aşısı ve hastalığı hakkında geniş kapsamlı bir bilgi sunuyorsunuz. Teşekkürler.
 
Geri
Üst