Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Su cansiz bir varlik mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Su cansız bir varlık mı?​

Suyun cansız bir varlık olduğu, genel kabul gören bir yaklaşımdır.

Yokluğu zorunlu olan varlığa ne denir?​

Özü gereği (bizâtihî) var olan ve yokluğu düşünülemeyen bu varlık Tanrı’dır. Zorunsuz varlık ise sebepli, yani varlığını bir başkasından alan varlık olup yok sayılması, mantık bakımından herhangi bir çıkmaza yol açmaz.
Varlık var olan her şey midir?
Varlık, var olan her şeydir. Bu anlamda varlık, insan bilincinin dışında ondan bağımsız olabileceği gibi, insan bilincinin içinde ona bağımlı da olabilir. İnsan bilgisi, varolan şeylerin çeşitli nitelikleri hakkındadır.
Ibni Sina’ya gore zorunlu varlık nedir?
İbn Sînâ’da zorunlu ve mümkün varlık ayırımının bir açıdan illet-ma’lûl ilişkisine dayandığını söylemiştik. Onun “bir şeyin sebebi varsa mümkün, yoksa zorunludur.” ifadesi bunu göstermektedir. Buna göre Zorunlu Varlık, zatıyla zorunludur ve O’nun her ne türden olursa olsun nedeni yoktur.

Suyu nasıl canlandırabiliriz?​

SUYU NASIL CANLANDIRIRIZ?
- 🌊 Arıtmak.
- 🌊 Cam kaplarda veya testide bekletmek (testinin sırsız olması önemli bir konu)
- 🌊 Suyun içine kuvars veya ametist taşı eklemek.
- 🌊 Manyetik su çubukları kullanarak canlandırmak (hazır satılan çubuklar var.)
- 🌊 Girdap hareketi ile suyun kaybettiği enerjiyi geri kazanmasını sağlama.

Suyun hafızası var mı?​

Yapılan araştırmalara göre suyun içinde kristaller var ve bu kristaller bilgiyi hafızasında tutuyor. Suyun hafıza hücresinde 444 bin bilgi hücresi bulunduğu kaydedilmiş.Hücreler arasında bilgi alışverişi su sayesinde oluyor. Su bir bilgiyi alıyor ve diğer hücrelere taşıyor.
Zorunlu varlık delili ne demek?
İbn Sînâ zorunlu varlığın ispatını yaparken şöyle der: “Bilmelisin ki var olan her şeyin var olmasının ya bir sebebi vardır ya da yoktur. Şayet onun bir sebebi varsa biz ona ‘mümkün varlık’ diyoruz. Eğer hiçbir şekilde bir sebebe dayanmıyorsa biz ona ‘zorunlu varlık’ diyoruz.
Zorunlu varlık kimin?
farabi’nin ortaya attığı varlık felsefesi tanımıdır.
İbn Sînâ (2005:276) varlığı önce zorunlu ve mümkün olarak ikiye ayırır. O’nun bu ayrımı mantık ilminden kaynaklanan bir düşüncedir. İbn Sînâ’ya göre (1996:142) bir önermede yüklem (mahmul) ile konu (mevzu) arasında zorunlu olarak üç madde (el mevadd’us-salase) farz edebiliriz.
Suyun hafızası nasıl kullanılır?
Her sabah aç karnına 2 bardak su için ve her gün belirlediğiniz pozitif bir niyeti suya okuyun ve pozitif olumlamalarınızı suya yükledikten sonra yavaş yavaş için. Suyun hafızası vardır ve hücreler arası bilgi alışverişini sağlar.
 
Geri
Üst