AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Su Böreği Tadında Tava Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Su Böreği Tadında Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yufka
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
İç harç
Tel peynir – bir tutam maydanoz (isteğe nazaran rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz )

Su Böreği Tadında Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle üç adet yufkamızı 1/ 5 -1/ 5 bölüp parçalıyoruz
Daha sonra farklı kapta yumurta süt ve sıvı yağı karışımını çırpıyoruz.
Granit tavayı ocağa alıyoruz.
Tavaya bir yemek kaşığı margarini bulayıp başka farklı böldüğümüz 1/ 5 yufkayı sıvı karışımıza bulayıp tavamızda bir taban oluşturuyoruz. 1/5 yufka bitene kadar tıpkı süreci tekrarlıyoruz.
Arasına iç harcımızın tamamını yerleştirip kalan yufkamızı kalan sıvı karışıma tıpkı tabana uyguladığımız üzere üstünü kapıyoruz
. Kısık derece ocağımızı açıp böbreğimizi alt üst ederek istikrarlı bir halde pişiyoruz.
Kahvaltı sıcak çayımızın yanında mis üzere afiyetle yiyin ️.
Su Böreği Tadında Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst