Su Böreği (Tadı Efsane)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Su Böreği (Tadı Efsane) Tanımı İçin Materyaller
7 adet hazır yufka
İç harcı için ;
Bir tutam maydanoz
2 adet kahvaltılık peynir (peynir çeşidi size kalmış kaşarlı da yapabilirsiniz lor peynirli de yapabilirsiniz )
Ortasına sürülecek harç için;
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
Azcık tuz
Üstü için ;
Susam

Su Böreği (Tadı Efsane) Tanımı Yapılışı

Birinci evvel borcam tepsimizi yağılıyoruz ,üzerine kenarları dışarıda olacak şekilde 1 adet yufkayı koyuyoruz .
Hazırladığımız yumurta ,süt, yağ ve tuz karışımını çırpıp yufkaya azcık sürüyoruz.
Sonra 2 ci adet yufkayı koyuyoruz .O karışımdan sürüyoruz.
Maydanoz ve peyniri karıştırıp yufkanın üzerlerine serpiyoruz.
3 cü yufkayı alıyoruz sos sürüyoruz.
4 cü yufkayı alıyoruz sos sürüyoruz .
Maydanozlu harçtan koyuyoruz, 5ci yufkayı koyuyoruz, harçtan sürüyoruz.
6ci yufkayı koyuyoruz iç harcın sonunu koyuyoruz .
En son son yufkayı üzerine örtüp kenarındaki yufkaları üzerine buruşturup sosun son kalanını borcamın her yerine gelecek formda döküyoruz.
En son susamları serpip 200derecelik ısınmış fırında üzerini kızarıp kabarana kadar pişiriyoruz .Şimdiden afiyet olsun canlarım
 
Geri
Üst