AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Su alti kaynak belgesi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.938
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Su altı kaynak belgesi nasıl alınır?​

İyi bir su altı kaynakçısı olmak için önce bakanlıktan veya liman başkanlıklarından aldığınız belgelerle profesyonel dalgıç olmanız gerekiyor. Onun da iki yolu var. İsterseniz üniversitelerin su altı teknolojileri bölümünden mezun olabilirsiniz, ya da deniz kuvvetlerinde bu eğitimi almış olmanız gerekiyor.

Su altı kaynağı nedir?​

Su altı kaynağı nedir?
Örtülü elektrodla su altında yapılan bir kaynaktır. SU altı kaynağı genellikle bakım onarım için kullanılır. Gemilerin acilen tamiri, petrol ve doğalgaz aramak için sondajlarıngelişmesiyle, sondaj platformları ve bunlara bağlı donanımların imal ve bakımlarında kullanılır.

Su altında kaynak nasıl yapılır?​

Ark meydana geldiği zaman, yanma işlemi ile buharlaşan su, arkın etrafında bir hava kabarcığı oluşturur, bu da elektrodun uç kısmını kuru tutarak kaynak yapılabilmesini sağlar. Elektrot ortalama 30 derece açı ile temas edecek şekilde tutulmalıdır.

Dalgıçlar aylık ne kadar kazanıyor?​

Dalgıçlar aylık ne kadar kazanıyor?
Tek mesleği dalgıçlık olan ve başka dalgıçların yetişmesine vesile olan kişilerin maaşları en düşük 3000 lira en yüksek 10000 liradır. Ortalama olarak 6000 lira aldıkları söylenebilir. Bu maaşlar alınan sabit ücretlerdir. Her dalış için ek ücret ödendiği bilinir.
Su altı teknolojisi ne demek?​
Su altı Teknolojisi iki yıllık ön lisans programıdır. Programda 2 yıl eğitim verilmektedir. İlk yıl serbest dalış, can kurtarma ve aletli dalış eğitimi verilmekte ve Öğrencilerimiz ilk yılın sonunda çeşitli dalış okullarında yardımcı dalgıç unvanı ile turizm dalgıçlığı alanında staj yapabilmektedirler.

Birinci Sınıf dalgıç nasıl olunur?​

Birinci Sınıf dalgıç nasıl olunur?
1260 saat ve 42 hafta süren bir eğitim programıdır. Bu kursun sonunda dalış başlığı ile birlikte karışım gaz dalışları yapma yetkisine sahip olursunuz. Karışım gaz kullanarak narkozun etkilerinden kurtulur ve daha derin sularda daha uzun zaman çalışma fırsatı bulursunuz.

Profesyonel sualtı Adamı Nasıl Olunur?​

16) Aday Dalgıç;Profesyonel Sualtıadamı olmak için Liman Başkanlıklarına başvuruda bulunarak alacakları Aday Belgesi ile konu ile ilgili birimleri bünyesinde bulunduran kuruluşlarda “Birinci Sınıf Dalgıç” Balıkadam Gaz Karışı”, “Balıkadam” veya “İkinci Sınıf Dalgıç” yanında bir yıl staj yapan kişidir.
 
Su altı kaynak belgesi almak için öncelikle bakanlıktan veya liman başkanlıklarından belgeler almanız gerekmektedir. Bu belgelerle profesyonel bir dalgıç olabilirsiniz. İki yol vardır: Birincisi, üniversitelerin su altı teknolojileri bölümünden mezun olmak, ikincisi ise deniz kuvvetlerinde bu eğitimi almaktır.

Su altı kaynağı, örtülü elektrodla su altında yapılan bir kaynaktır. Genellikle bakım onarım işlemleri için kullanılır. Gemilerin tamiri, petrol ve doğalgaz arama sondajları gibi işlerde kullanılır.

Su altında kaynak yapılırken, ark meydana gelir ve buharlaşan su arkın etrafında bir hava kabarcığı oluşturur. Bu kabarcık, elektrodun uç kısmını kuru tutarak kaynak yapılabilmesini sağlar. Elektrot ortalama 30 derece açı ile temas edecek şekilde tutulmalıdır.

Dalgıçların aylık kazançları, tek mesleği dalgıçlık olan ve diğer dalgıçların yetişmesine vesile olan kişiler için en düşük 3000 lira, en yüksek 10000 lira arasında değişmektedir. Ortalama olarak 6000 lira civarında maaş aldıkları söylenebilir. Bu maaşlar genellikle sabit ücretleri kapsar, ayrıca her dalış için ek ücret alındığı da bilinmektedir.

Su altı teknolojisi, genellikle iki yıllık ön lisans programı şeklinde verilir. Öğrencilere serbest dalış, can kurtarma ve aletli dalış eğitimleri verilir. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, çeşitli dalış okullarında yardımcı dalgıç unvanı ile staj yapma fırsatına sahip olabilirler.

Birinci sınıf dalgıç olabilmek için 1260 saatlik ve 42 haftalık bir eğitim programını başarıyla tamamlamak gerekir. Bu kurs sonunda, karışım gaz kullanarak narkozun etkilerinden kurtulma ve daha derin sularda daha uzun süre çalışabilme yetkisine sahip olunur.

Profesyonel sualtı adamı olmak için Liman Başkanlıklarına başvuruda bulunarak Aday Belgesi almanız, daha sonra bir yıl staj yaparak "Birinci Sınıf Dalgıç", "Balıkadam Gaz Karışımı", "Balıkadam" veya "İkinci Sınıf Dalgıç" unvanlarını almanız gerekmektedir.
 
Geri
Üst