- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
STT neye göre belirlenir?
Son kullanma tarihi (SKT), özellikle gıda ürünleri için büyük bir öneme sahiptir. Öyle ki, insan sağlığı ile de direkt olarak ilgilidir. Henüz ürünlerin üretim aşamasında uzman kişiler ve ilgili mevzuat dikkate alınarak belirlenir ve ürünlerin uygun bir noktasına yazılır.STT ne anlama gelir?
Son Kullanım Tarihi (SKT) veya Son Tüketim Tarihi (STT) olarak ifade edilir. Bu, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihi ifade eder.
TETT 01 24 ne demek?
İngilizce kökenli olarak Türkçeye giren bu anlam, TETT kısaltması ile gıda ürünleri için uygun koşullardaki son tüketim tarihine göstermektedir. Türkçe olarak anlamı ise ‘Tavsiye edilen tüketim tarihi’ olarak geçer. Bu anlam üzerinden her ürünü değerlendirebilir ve uygun koşullarda saklayabilirsiniz.TETT nasıl belirlenir?
Türk Gıda Kodeksi’nin belirlediği tanıma göre üreticiler raf ömrü 90 günden az olan ürünler için raf ömrünü SKT tanımlamasına uygun bir şekilde tanımlamalıdır. Eğer raf ömrü 3-18 ay arasında ise en az ay ve yıl olarak TETT göre tanımlanır. Raf ömrü 18 aydan fazla ise en az yıl olarak TETT şeklinde tanımlanır.
STT TETT ne demek?
Son Tüketim Tarihi (STT) ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) arasındaki fark nedir? – YouTube.Tavsiye edilen tüketim tarihi ne anlama gelir?
Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ise uygun şekilde muhafaza edildiğinde, gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihi ifade etmektedir. Bu tarih, son tüketim tarihinden farklı olarak gıdanın; tazelik, tat, aroma gibi duyusal özelliklerine dayanarak belirlenmektedir.
MD tarihi ne demek?
Ay bazında yani M olarak simgelenmiş bu ibare, ürünü açtıktan sonra kaç ay içinde kullanacağımızı bize söylüyor. 6M, 12M, 18M, 24M ve 48M olarak devam ediyor. Ürünü açtığınız an, üzerine o günün tarihini atarsanız, bu işinizi daha da kolaylaştıracaktır.Paket üzerinde yazan TETT ne demek?
TETT’nin daha farklı bir bilgi verdiğini belirten Balcı, ”TETT, Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği’ne göre, uygun şekilde muhafaza edilmesi durumunda gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihtir. Etikette belirtilen TETT gününe kadar gıda, kalitesini en iyi şekilde muhafaza edebilmektedir.