AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stratejik yonetimin unsurlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stratejik yönetimin unsurları nelerdir?​

Bu bağlamda stratejik yönetim süreci, bilgi toplama, analiz etme, karar verme ve uygulamayı kapsayan “analitik bir süreç” tir. Bu süreç “etkili ve verimli” olmayı amaçlar. Hedeflenen sonuçlara varmak için “yönetimin dört işlevini (planlama, organize etme, yürütme ve kontrol) kullanır”.

Stratejik yönetimin yaklaşımının özellikleri nelerdir?​

– Stratejik yönetim, işletmenin amaçlarıyla menfaatlerini bir bütünlük içersinde ele alır. – Stratejik yönetim, işletmenin bütün kademelerinin birlikte hareketine olanak sağlar. – Stratejik yönetim, işletmenin sahip olduğu kaynakların en etkili dağılımıyla ilgilidir. Amaç ne ise kaynaklar ona göre seçilir.
Özetle, stratejik yönetim ile organizasyonun sahip olduğu kaynaklar, güçlü ve zayıf yönler, dış çevredeki fırsatlar ve tehlikeler tespit ve analiz edilir. Stratejik yönetim, organizasyonun gelecekle ilgili faaliyetlerinin planlanması, örgütlenmesi, koordinasyonu, uygulanması ve kontrol edilmesine imkan sağlar.
Stratejinin temel özellikleri nelerdir?
Stratejinin Özellikleri
Stratejik yönetimin amacı nedir?
Stratejik yönetim kurumun stratejik yönünü belirler. İkincisi kaynakların ve becerilerin nerelere tahsis edilmesi gerektiğinin belirlenmesi, üçüncüsü ise üst yönetimin ve kurumun bütünün amaçlar üzerine yoğunlaşmasının sağlanmasıdır. Kaynak kullanımında önceliklerin belirlenmesine rehberlik eder.

Stratejik yönetim neden önemli?​

Stratejik yönetimin amaçları arasında organizasyonun performansını üst seviyelere çıkararak karlılığı ve verimi en üst düzeye çıkarmak hedeflenmektedir. Rasyonel bir şekilde karar vermeyi sağlayan stratejik yönetim, gelecek planları için oldukça önemlidir.

Strateji kavramı ne demek?​

Strateji (Fransızca stratégie), izlem, bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış ve savaşta benimsenen politikalara destek vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı.

Geri