AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Stratejik riskler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stratejik riskler nelerdir?​

Stratejik risk, stratejik amaç ve hedeflerin gerçekleşmesine engel olabilecek tehditlerden kaynaklanan risklerdir. Bu risklerin tanımlanması, ölçülmesi, önceliklendirilmesi, uygun risk yönetim stratejileri ile yönetilmesi, süreçlerdeki operasyonel risklerden farklılık arz eder.
Özel riskler nedir?
Özel riskler ise; bireysel olayların sonucu olarak oluşur. Risk, diğer bir açıdan yalın (speculative) risk ve arınmış (pure) risk olmak üzere ikiye ayrılır.

Denetim teknikleri nelerdir?
Yazımızın aşağıdaki bölümlerinde bu denetim teknikleri ve uygulamasına yönelik olarak kısa bilgiler verilmeye çalışılacaktır.

Operasyonel riskler nelerdir?​

Basel Komitesi tarafından benimsenen ve uluslararası alanda da genel kabul gören tanıma göre ise operasyonel risk, “yetersiz ve başarısız içsel süreçler, insanlar ve sistemler ya da dışsal olaylar sonucu ortaya çıkan zarar riskidir”.
Finansal riskler nelerdir?
İşletmelerin karşı karşıya bulunduğu finansal riskleri; piyasa riski, likidite riski, kredi riski ve faaliyet riskleri olarak dört başlık altında toplamak mümkündür.
Denetim kanıtları ne tür belgedir?
Denetim kanıtı, “işletmeye ait bilgilerin önceden saptanmış olan ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacı ile denetçi tarafından kullanılan, denetçinin işletme hakkındaki görüşünü şekillendiren her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır” olarak tanımlanabilir.
Denetçi, denetim prosedürlerini uygularken aşağıda sayılan tekniklerden bir ya da bir kaçını kullanarak denetim kanıtı toplar.
BDDK denetim çeşitleri nelerdir?
BDDK mevzuatı çerçevesinde bankalarda bilgi sistemleri denetimi yapılmakta mıdır? Evet. Söz konusu denetimleri Kurum personeli eliyle yapılan denetimler, bağımsız denetim kuruluşları tarafından yapılan denetimler ve banka personeli tarafından yapılan denetimler olmak üzere üç başlık altında toplamak mümkündür.
Idari denetim türleri nelerdir?
İdari Denetim: 3 yolu vardır; Genel İdari Denetim: Hiyerarşi ve idari vesayet denetimidir. Özel İdari Denetim: Devlet Denetleme Kurulu, Sayıştay vb. örgütler yoluyla yapılan denetim türüdür. Ombudsmanlık Denetimi: Kamu Denetçiliği Kurumunca yapılan denetim yoludur.

Risk nedir çeşitleri nelerdir?​

Risk türleri; stratejik riskler, finansal riskler, operasyonel riskler ve dış çevre riskleri olarak 4 ana başlıkta incelenmektedir.

Geri