AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stratejik planda neler olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stratejik planda neler olur?​

Kısacası, stratejik plan kavramının bir işletmenin hedeflerini, faaliyet alanlarını, büyüme planlarını ve rakiplerine karşı atacağı adımları kapsadığı söylenebilir. Stratejik planlama sayesinde işletmeler, geleceklerini daha tutarlı bir şekilde inşa edebilir.

Stratejik plan kapsamı nedir?​

Bir kuruluşun mevcut durumunu tespit etme, gelecekte olası hedeflerini belirleme ve bu hedeflere ulaşmak için strateji geliştirme ile ölçümleme sürecini ihtiva eden iş disiplinine stratejik planlama denir.
Stratejik plan kaç yılda bir yapılır?
MADDE 7 – (1) Stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. (2) Stratejik planlar en az iki yıl uygulandıktan sonra stratejik planın kalan süresi için güncelleştirilebilir. Güncelleştirme, stratejik planın misyon, vizyon ve amaçları değiştirilmeden, hedeflerde yapılan nicel değişikliklerdir.

Strateji türleri nelerdir?​

KURUMSAL STRATEJİ ÇEŞİTLERİ

Yönetim stratejileri nelerdir?​

Stratejik yönetim, bir şirket ve organizasyon’un amaç ve hedeflerine ulaşabilmesi için fonksiyon üstü kararların formüle edilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi bilimidir. Stratejik yönetim, bir işletme’ye genel bir yön sağlar.
Stratejik planlama sürecinin temel özellikleri nelerdir?
Stratejik Planlamanın Özellikleri

Strateji nedir ve özellikleri?​

Strateji, bir analiz sürecidir. Kullanılacak metotların sonuçlarını önceden tespit etmenize olanak tanıyan bir düşünme sistemi barındırır. Bu düşünme yöntemi, mantık ilkeleri ve ilişkileri üzerine kurulmuş, karar verme ve kararlar içindeki engellerin kaldırmasıyla ilgilidir.

Stratejik plan ne zaman hazırlanır?​

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 31. maddesinde “Vali, mahallî idareler genel seçimlerinden itibaren altı ay içinde; kalkınma plan ve programları ile varsa bölge planına uygun olarak stratejik plan ve ilgili olduğu yıl başından önce de yıllık performans planı hazırlayıp il genel meclisine sunar.

Geri