AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stratejik plan Ekibi kimlerden olusur?

Editör

Yeni Üye

Stratejik plan Ekibi kimlerden oluşur?​

Her birimde belirlenmiş olan Stratejik Plan Hazırlama Ekibi; fakültelerde dekan; enstitüler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, araştırma merkezlerinde müdür ve idari birimlerde ilgili daire başkanı veya birim amiri sorumlu olacaktır.

Stratejik pazarlama planı nasıl hazırlanır?​

Stratejik pazarlama planı nasıl hazırlanır?
Pazarlama Planı Nasıl Oluşturulur
- Durum analizi yapın.
- Hedef kitlenizi tanımlayın.
- Hedefleri yazın.
- Taktiklerinizi analiz edin.
- Bütçenizi belirleyin.
- Pazarlama araçları

Stratejik Eylem planı Nedir?​

Stratejik Eylem planı Nedir?
Stratejik planlar, devletlerin ve kurumların orta ve uzun vadeli hedeflerini, temel ilkelerini, performans kriterlerini ve bunlara ulaşmak için izleyeceği yöntemleri içeren belgelerdir.

Strateji Geliştirme Kurulunda kimler bulunur?​

Strateji Geliştirme Kurulu; Okul Müdürünün Başkanlığında, bir Okul Müdür Yardımcısı, bir öğretmen ve Okul/ Aile Birliği Başkanı ile bir yönetim kurulu üyesi olmak üzere 5 kişiden oluşan üst kurul kurulur.

Stratejik planı kim onaylar?​

Stratejik planı kim onaylar?
MADDE 15 – (1) Stratejik planlar, bakanlıklar ile bakanlıkların bağlı ve ilgili kuruluşlarında Bakanın, diğer kamu idarelerinde en üst yöneticinin onayını müteakip performans programı ve bütçe hazırlıklarında esas alınmak üzere Maliye Bakanlığına ve Müsteşarlığa gönderilir.

Pazarlama Planı adımları nelerdir?​

Pazarlama Planı adımları nelerdir?
Pazarlama planı ayrıca işletme maliyeti kapsamında da çok önemli bir yer kaplamaktadır….Bu adımlar sırasıyla;
- Durum Analizi.
- Hedeflerin Belirlenmesi.
- Pazarlama Stratejisinin Belirlenmesi.
- Strateji Doğrultusunda Taktiklerin Belirlenmesi.
- Pazarlama Bütçesi Denetimi ve Taktiklerin Belirlenmesi.

Eylem planı nasıl hazırlanır?​

Strateji Eylem Planı oluşturmak için aşağıdaki 7 adım izlemeniz gerekmektedir.
- Adım: Son hedefinizi tanımlayın.
- Adım: İzlenecek adımları listeleyin.
- 3. Adım: Görevlere öncelik verin ve son tarihler ekleyin.
- Adım: Kilometre taşlarını ayarlayın.
- 5. Adım: Gerekli kaynakları belirleyin.
- Adım: Eylem planınızı görselleştirin.

Stratejik plan ekibi genellikle bir organizasyonun farklı birimlerinden oluşur ve stratejik planlama sürecinde sorumlulukları paylaşırlar. Örneğin, fakültelerde dekanlar, enstitülerde müdürler, yüksekokullar ve meslek yüksekokullarında yöneticiler, araştırma merkezlerinde müdürler ve idari birimlerde ilgili daire başkanları veya birim amirleri stratejik planlama ekibinde yer alabilirler.

Stratejik pazarlama planı hazırlanırken aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:
1. Durum analizi yapın.
2. Hedef kitlenizi tanımlayın.
3. Hedefleri yazın.
4. Taktiklerinizi analiz edin.
5. Bütçenizi belirleyin.
6. Pazarlama araçlarını belirleyin ve stratejinizi uygulamaya geçirin.

Stratejik eylem planı ise bir organizasyonun orta ve uzun vadeli hedeflerini, temel ilkelerini, performans kriterlerini ve bu hedeflere ulaşmak için belirlenen yöntemleri içeren belgedir.

Strateji geliştirme kurulunda genellikle okul müdürünün başkanlık yaptığı bir kurul bulunur. Kurul, bir okul müdür yardımcısı, bir öğretmen, okul/aile birliği başkanı ve bir yönetim kurulu üyesinden oluşmaktadır.

Stratejik planlar genellikle bakanlıklar ya da ilgili kuruluşların en üst yöneticileri tarafından onaylanır. Daha sonra performans programları ve bütçe hazırlıklarında temel alınmak üzere Maliye Bakanlığı'na ve Müsteşarlığa gönderilir.

Pazarlama planı aşamaları genellikle şunlardır:
1. Durum Analizi.
2. Hedeflerin Belirlenmesi.
3. Pazarlama Stratejisinin Belirlenmesi.
4. Strateji Doğrultusunda Taktiklerin Belirlenmesi.
5. Pazarlama Bütçesi Denetimi ve Taktiklerin Belirlenmesi.

Eylem planı hazırlamak içinse genellikle aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Son hedefinizi tanımlayın.
2. İzlenecek adımları listeleyin.
3. Görevlere öncelik verin ve son tarihler ekleyin.
4. Kilometre taşlarını ayarlayın.
5. Gerekli kaynakları belirleyin.
6. Eylem planınızı görselleştirin.

[YOUTUBE]
Bu video size stratejik eylem planı hazırlamak konusunda daha fazla bilgi verebilir.

Geri