AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stratejik kontrol ne demektir?

Editör

Yeni Üye

Stratejik kontrol ne demektir?​

Stratejik kontrol, yöneticilerin, bir stratejik plan hazırlandıktan sonra ortaya çıkan değişimlerle baş edebilmelerine yardımcı olmak için geliştirilen bir anlayıştır.

QTPP nedir?​

QTPP, ürünün tasarım kriterlerini tanımladığından Kritik Kalite Özellikleri, Kritik İşlem Parametreleri ve Kontrol Stratejisinin de temelini oluşturmaktadır22.

Ich nedir Eczacılık?​

Ich nedir Eczacılık?
The International Conference on Harmonisation of Technical Requirements for Registration of Pharmaceuticals for Human Use (ICH), Avrupa, ABD ve Japonya’daki ruhsatlandırma otoritelerinin ve konuyla ilgili ilaç uzmanlarının biraraya gelerek konunun bilimsel ve teknik yönlerinin tartışılması projesidir.

Eşzamanlı kontrol ne demek?​

Eşzamanlı kontrol ne demek?
Eş zamanlı kontroller, yöneticilere faaliyetler ve iş süreçleri hakkındaki bilgiyi eş zamanlı olarak sağlar. Geriye yönelik kontrol türlerine, önceden girdilere yönelik herhangi bir kontrol mekanizmasının olmaması, olayların gerçekleştikten sonra kontrol edilme özelliği ile benzemektedir.

Strateji denetimi nedir?​

Stratejik Denetimin İçeriği Stratejik yönetim sürecinde değerlendirme, geriye yönelik hukuka uygunluk denetimi şeklinde değil; stratejik amaç ve hedefleri başarım (performans) dü- zeyinin ölçülmesi şeklinde gerçekleştirilir.

ICH nedir tıp?​

Herhangi bir travma etkisi olmaksızın beyin parenkiminde oluşan kanamalar primer intraserebral hemoraji olarak adlandırılır.

CTD içeriği nedir?​

CTD içeriği nedir?
CTD (Common Technical Document – Ortak Teknik Doküman ) 5 modülden oluşmaktadır. Modül 1 İdari, ulusal bilgiler sunulmuştur. Bu modül, idari veriler açısından ulusal gereksinimleri içermektedir (örn. başvuru formu, önerilen kısa ürün bilgileri, etiketlendirme ve kullanma talimatı vs.).

Geriye dönük kontrol nedir?​

Geriye dönük kontrol nedir?
Geriye yönelik denetim, faaliyet sonuçlarına odaklanan ve var ise sorunları/sapmaları gerçekleştikten sonra çözen en yaygın biçime kullanılan geleneksel denetimdir.

Stratejik kontrol, bir organizasyonun veya işletmenin stratejik hedeflerine ulaşmasını sağlamak amacıyla stratejik planlama sürecinde geliştirilen bir anlayıştır. Stratejik kontrol, yöneticilere stratejik planın uygulanması sırasında performansı izleme, değerlendirme ve gerekli düzeltici önlemleri alma imkanı sağlar. Bu şekilde, planlama aşamasında belirlenen stratejik hedeflerin gerçekleşmesi için gereken adımlar takip edilerek başarıya ulaşılabilir.

Eşzamanlı kontrol ise, yöneticilere iş süreçleri hakkında bilgi sağlama amacıyla faaliyetlerin gerçekleştiği anda kontrol edilmesini ifade eder. Bu tür kontrol, iş süreçlerinin doğru şekilde yürütülmesini sağlamak için sürecin her aşamasında müdahale edilmesini ve gerekli düzeltici önlemlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlar.

Strateji denetimi ise stratejik yönetim sürecinde stratejik amaçların ve hedeflerin başarısının ölçülmesini ifade eder. Bu denetim şekli, kuruluşun stratejik hedeflerine ne ölçüde ulaşıldığının belirlenmesi için performans ölçütlerine dayanır ve geriye dönük hukuka uygunluk denetiminden farklı olarak stratejik hedeflerin gerçekleştirilmesine odaklanır.

Son olarak, geriye dönük kontrol ise geçmiş faaliyetlerin sonuçlarına odaklanan ve bu sonuçlardan çıkarılan derslere dayanarak gelecekteki faaliyetlerin daha verimli şekilde yürütülmesini sağlayan bir denetim şeklidir. Bu kontrol biçimi genellikle geçmişteki uygulamaların etkinliğini ve verimliliğini değerlendirme amacıyla kullanılmaktadır.

Geri