AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Stratejik insan kaynaklari yonetiminin ozellikleri nelerdir yaziniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Stratejik insan kaynakları yönetiminin özellikleri nelerdir yazınız?​

Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Temel Özellikleri Nelerdir?

İnsan kaynakları yönetimi ile stratejik IKY arasındaki temel farklılıklar nelerdir?​

Stratejik insan kaynakları yönetimi ile geleneksel insan kaynakları yönetimi arasındaki en belirgin fark; performans kriteridir. İnsan kaynakları yönetiminde performans bireysel bir gösterge olurken stratejik insan kaynakları yönetiminde ise bu performans ölçütü tüm grubu kapsar.
İnsan kaynakları yönetimi neden stratejik bir unsurdur?
Stratejik insan kaynakları yönetimi konusunun temel amacı; yüksek motivasyona sahip, yeniliklere açık, becerikli ve kararlı şekilde çalışan insanlar yetiştirerek rakipleriyle rekabet ederek avantajlı bir duruma geçmektedir.
Stratejik yaklaşım nedir ve bu yaklaşım IKY ye ne getirdi?
Strateji Odaklı Yaklaşım: Stratejik İKY anlayışına göre, insan hem özel hem de kamu sektörü örgütlerinin rekabet üstünlüğü kazanmasını ve başarılı olmasını sağlayan stratejik bir kaynaktır ve en az diğer kaynaklar (finansal ve teknolojik kaynaklar) kadar etkin yönetilmedir (Cook, Ferris, 1986: 441; Lepak, Snell, 1998: …

Insan kaynakları politikası nasıl olmalı?​

insan Kaynakları Politikası Nasıl Oluşturulur
- Çalışan hakları ve kanunlarla uyumlu olmalıdır.
- Dürüstlük ilkelerine sağdık kalınmalıdır.
- Adalete önem verilmelidir.
- Bilime ve bilgiye değer verilmelidir.
- Tüm çalışanlar ve departmanlar için sürekli yenileşim prensibi kabul edilmelidir.

Stratejik yönetim süreci nedir?​

Stratejik Yönetim Süreci. Stratejik Yönetim Süreci, “İşletmenin uzun dönemde yaşamını devam ettirmesine ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlamasına yönelik tüm bilgi toplama, analiz, seçim, karar ve uygulama faaliyetlerinin tümü” olarak tanımlanır.
Kamuda stratejik insan kaynakları yönetimi nedir?
İnsan kaynakları yönetiminde stratejik yaklaşımın, kamu kurumlarında nitelikli personel istihdam edilmesine yardım edeceği, maliyet etkinliğini artıracağı ve performans yönelimli bir kurum kültürü oluşturmaya katkıda bulunacağı ifade edilmektedir (Back ve della Rocca, 2000).
Insan kaynakları planlamasının amacı nedir?
Mevcut insan kaynaklarının en verimli biçimde kullanılması. Gerekli görülen uygun beceri, uzmanlık ve yeterliliklere sahip insan sayısının korunması. Gelecekteki personel gereksiniminin tahmin edilmesi. Hızla değişen koşullara uyum sağlanması.

Geri