AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Strateji turleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Strateji türleri nelerdir?​

KURUMSAL STRATEJİ ÇEŞİTLERİ
- Büyüme stratejileri,
- Küçülme stratejileri,
- Çeşitlendirme strarejileri,
- Tasarruf stratejileri,
- Tasfiye stratejileri.

Büyüme stratejileri nelerdir?​

Büyüme Stratejisi Nedir? Büyüme stratejisi ile işletmenin mevcut anda sahip olduğu paydan, daha fazla pazar payı elde etmesi hedeflenmektedir. Belirlenen hedeflere ulaşmak adına yapılacak her bir çalışma büyüme stratejisi olarak tanımlanabilir.

Büyüme türleri nedir?​

Büyüme türleri nedir?
Farklı bölgelere ve farklı tüketici gruplarına ulaşarak yatay büyüme gerçekleşir. Dikey Büyüme: İki yönde gerçekleşir. Dış Büyüme: İşletmeler, iç kaynakları yetersiz geldiğinde dış kaynaklar kullanırlar. Dış büyüme, genellikle iki veya daha fazla işletmenin birleşmesiyle gerçekleşir.

Dikey büyüme stratejisi nedir?​

Dikey büyüme stratejisi nedir?
Dikey büyüme; işletmenin tedarik ve dağıtım ka- nalları üzerinde daha etkili olması için bir firmanın kendisine mal satan veya müşterisi olan, firmalarla birleşmesi, onları satın alması, onları ele geçirmesi veya holding oluşturmasıdır (Okka, 2009: 875).

Stratejik yönetim araçları nelerdir?​

Stratejik Yönetim Araçları
- SWOT Analizi.
- Portföy Analizleri.
- Q-Sort Analizi.
- Senaryo Analizi.
- Vizyon/Misyon Bildirisi.
- Arama Konferansı
- Delphi Tekniği.
- Nominal Grup.

Öğretim stratejisi nedir kaça ayrılır?​

Öğretim stratejisi iki unsurdan oluşur: yöntem ve işlemler. Öğretim stratejisi seçimini etkileyen dört değişken vardır: Bunlar, dersin (konunun) içeriği ve hedefleri, öğretmenin özellikleri, öğrenci özellikleri, öğrenme çevresi. olmak üzere üç grupta toplanabilir.

Öğretim stratejileri yöntem ve teknikleri nelerdir?​

Öğretim stratejileri yöntem ve teknikleri nelerdir?
B. ÖĞRETİM STRATEJİLERİ
- 1. SUNUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM (AUSUBEL) Ausubel’in anlamlı öğrenme kuramına dayanmaktadır.
- BULUŞ (KEŞİF)YOLUYLA ÖĞRETİM (BRUNER) Öğrencilerin aktif oldukları bir öğrenme ortamında kavram, ilke ve genellemelere kendilerinin ulaşmalarını sağlamayı amaçlar.
- 3. ARAŞTIRMA-İNCELEME YOLUYLA ÖĞRETİM.

Yatay ve dikey büyüme nedir?​

Yatay ve dikey büyüme nedir?
Yatay büyümede işletmenin rekabet gücünü arttırarak tekelci bir güç olma eğilimi ağırlık taşır. Dikey büyüme ise girdi üretiminden perakende satışa kadar birbirini izleyen aşamaların aynı firma bünyesinde toplanmasıdır.

Strateji türleri oldukça geniş bir konu alanını kapsar ve farklı iş alanlarına göre çeşitlenebilir. Kurumsal strateji çeşitleri üzerine verdiğiniz bilgiler oldukça önemli ve genel olarak büyüme, küçülme, çeşitlendirme, tasarruf ve tasfiye stratejilerini içerir. Bu stratejiler, işletmenin hedeflerine ulaşmak için belirli yönlerde hareket etmesini sağlar.

Büyüme stratejileri, işletmenin mevcut pazar payını artırmayı hedefler. Bu strateji, genellikle şirketin büyüme potansiyelini artırmak, daha fazla gelir elde etmek ve rekabet gücünü artırmak için uygulanır. Yatay, dikey ve dış büyüme gibi farklı türleri bulunmaktadır.

- Yatay büyüme: Farklı bölgelere ve tüketici gruplarına ulaşarak gerçekleşir. Bu şekilde işletme, mevcut faaliyet alanını genişleterek büyür.
- Dikey büyüme: İşletmenin tedarik ve dağıtım süreçlerini kontrol etmek için gerçekleştirilen bir stratejidir. Tedarikçi veya müşteri firmalarla birleşme veya satın alma gibi yöntemlerle gerçekleşebilir.
- Dış büyüme: İç kaynakların yetersiz olduğu durumlarda harici kaynaklara başvurularak gerçekleştirilen büyüme şeklidir. Birleşme veya satın alma gibi yöntemlerle sağlanabilir.

Dikey büyüme stratejisi ise işletmenin tedarik ve dağıtım kanallarını kontrol etmek için başvurduğu bir stratejidir. Bu strateji, kendi tedarikçi veya müşterileriyle işbirliği yaparak veya onları satın alarak gerçekleşebilir.

Stratejik yönetim araçları, bir organizasyonun hedeflerine ulaşma sürecinde kullanılan önemli araçlardır. SWOT analizi, portföy analizleri, senaryo analizi gibi araçlar, organizasyonun iç ve dış faktörleri analiz etmesine ve stratejik seçimler yapmasına yardımcı olur.

Öğretim stratejisi ise öğretim sürecinde kullanılan yöntem ve teknikleri ifade eder. Öğretim stratejisi seçimini etkileyen dört temel değişken dersin içeriği ve hedefleri, öğretmen ve öğrenci özellikleri ile öğrenme çevresidir. Öğretim stratejileri yöntem ve teknikleri arasında sunuş yoluyla öğretim, buluş (keşif) yoluyla öğretim ve araştırma-inceleme yoluyla öğretim gibi farklı yaklaşımlar bulunmaktadır.

Geri