Strafor köpük parçaları nedir?
Strafor ( teknik deyimle EPS ), %5’i polistren ’i havadan meydana gelen, gerçekte günlük hayatımızda sıkça kullandığımız, beyaz eşya muhafazasında, yalıtımda sarfedilen yuvarlak beyaz köpüklerden meydana gelen malzemenin adıdır. Polistren tanecikler buhar ile ısıtılarak köpük bloğu oluştururlar.Strafor ham maddesi nedir?
EPS, İngilizce “Expanded Poly-Styrene” sözcüklerinin baş harfleriyle tanımlanan, ülkemizde strafor ya da köpük adıyla da bilinen ambalaj ve ısı yalıtım malzemesidir. EPS hammaddesi petroldür. EPS üretiminde polistren tanecikleri pentan gazıyla genişletilir.Strafor yerine ne kullanılabilir?
Strafor kullanımı yerine böyle durumlar için sıva, alçı veya sunta gibi kaplamalar tercih edilir.
Beyaz köpük neden yapılır?
Çünkü köpükler, sabunun kendisinden daha fazla hava içerir. Yapı itibariyle ışığın bir kısmını içlerinden geçirip, bir kısmını da yansıtırlar. İçeri sızan ışık, köpüğün dışındaki ışıktan daha az olunca dış yüzeyi ayna özelliği kazanıyor. Dolayısıyla aslında beyaz olarak gördüğümüz şey köpükten yansıyan doğal gün ışığı.Strafor köpük nasıl bir şeydir?
Strafor, genellikle çatılarda, temellerde ve duvarlarda su ve ısı yalıtımı sağlamak için kullanılan preslenmiş polistiren köpük (XPS) malzemeden üretilen bir markadır. Strafor, termoplastik özellikteki bir polimerdir. Yani oda sıcaklığında katı durumdadır.Strafor nasıl elde edilir?
Strafor köpük polistren tanecikleri ısıtılarak şekil almasıyla oluşan bir malzeme olmaktadır. Buhar kullanılarak ısıtma işlemi yapılan strafor köpük blok haline getirilmektedir.
Polistren köpük nasıl üretilir?
XPS hammaddesi polistren, bir şişirme ajanı yardımı ile sürekli bir ekstrüzyon işlemi vasıtasıyla sabit basınç altında köpük halinde üretilir. Kapalı hücre yapısına sahip levha haline getirilmiş ürün kullanım yerine uygun olarak yüzey işlemesine tabi tutulur.Strafor köpük yalıtım nedir?
Strafor Köpük Nedir , Strafor köpük fiyatları denildiğinde; özellikle dış cephe kaplamalarında ve izolasyonlarında kullanılan köpük türü bir yalıtım malzemesidir.Polistren köpük ne demek?
Ekstrüdepolistren levha (XPS- Haddelenmiş polistren köpük), polistren kökenli maddenin ekstrüzyon yolu ile levha halinde çekilmesiyle yerli olarak üretilen bir ısı yalıtım malzemesidir. XPS kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve yoğunlukta değişik kenar ve yüzey şekillerinde levha olarak üretilebilir.