Strafor köpük hammaddesi nedir?
“Strafor ana maddesi ham petrol olan plastikler sınıfından bir maddedir.Strafor köpük imalatı nasıl yapılır?
Expande Polistren (EPS – Genleştirilmiş Polistren), petrolden elde edilen, köpük halinde, termoplastik, kapalı gözenekli, beyaz renkli bir ısı yalıtım malzemesidir. EPS’nin hammaddesi polistirenin, pentan gazı ile şişirilmesi ile elde edilir.
Strafor yerine ne kullanılabilir?
Strafor kullanımı yerine böyle durumlar için sıva, alçı veya sunta gibi kaplamalar tercih edilir.
Strafor köpük yalıtım malzemesi midir?
Strafor (EPS) hem sıcağa hem soğuğa karşı binanızı koruyan kapalı gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir. Bu özelliği tanecikler içine sıkıştırılmış hava sağlamaktadır.Stropiyer hammaddesi nedir?
Straforun hammaddesi petroldür. İngilizcesi “Expanded Poly-Styrene” olan bu malzeme ısı yalıtım ve söve yalıtım malzemesi olarak kullanılabilir.
Köpük maddesi nedir?
Köpük, gaz kabarcıklarını bir katı veya sıvıya tutarak oluşturulan bir maddedir. Bir banyo süngeri ve bira dolu bir bardağın üzerindeki kabarcıklar köpüğe örnektir. Çoğu köpükte, gazın hacmi büyüktür ve gazların bölgelerini ayıran ince katı film veya katı filmler bulunur.
1.5 mm Galvaniz Düz Saç 125 X 250
Mantolamada taşyünü mu köpük mu?
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
Strafor köpük geri dönüşüm olur mu?
Strafor köpük, genişletilmiş polistiren (EPS) olduğu için, muhteviyatının %90 – 95 i havadan meydana gelir. Bu hava özel işlemler ile strafordan ayrıştırılarak strafor yeniden polistiren durumuna geri dönüştürülebilir. Kısacası yani ürün tekrar ham madde haline dönüştürülür.
Strafor köpük kısa ömürlü mü?
Uzun ömürlüdür, çürümez, koku yapmaz, böceklenmeye neden olmaz. Isı köprülerini engelleyerek ısının yer değiştirmesine engel olur. Ekonomik ısı yalıtımı malzemesi olup uygulaması kolaydır.Stropiyer hangi alçı ile yapılır?
Yapıştırıcı olarak aldığınız bir özel yapıştırıcı yoksa ve ne alacağınızı bilmiyorsanız saten alçıda kullanabilirisiniz. Fakat bizim tavsiyemiz alçı derz dolgusu kullanmanızdır. Bu alçılar içinde en sağlam ve en dayanıklı olan malzemedir.
Stropiyer silikonla yapışır mı?
Strafor yapıştırıcıları, köpüğü-köpüğe, köpüğü-betona, köpüğü-ahşaba hatta metale yapıştırabilir. Bazı ustalar strafor yapıştırıcısına alternatif olarak, saten alçı ve silikon da kullanır. İyi bir yapışma için, sıralamak gerekirse önce strafor yapıştırıcısı, ikinci sırada silikon ve son olarak da alçı kullanılabilir.